Рефинансиране на бързи кредити

Рефинансиране на бързи кредити без доказване на доход

Рефинансирането е отлично решение, най-вече когато покривате едновременно няколко различни задължения или когато считате, че вашия кредитен продукт не се обновява и актуализира. В случай, че не можете да предоговорите по-добри условия по вашия кредит с банкера ви, най-добрият избор е рефинансирането. Иначе казано, в случай, че имате изтеглен заем редовно следете условията. Ако разберете, че друг кредитен доставчик предлага по-изгодна оферта от вашия кредит, започнете да обмисляте рефинансиране.

Добре е да обмислите тази крачка достатъчно дълго и щателно, тъй като, ако не го направите може да попаднете и на по-лоши условия. Това означава, че ако избързате рефинансирането може да ви стовари допълнителни разходи, тъй като ще трябва да изплатите някои санкции на вашата банка, такси и други разходи, за да компенсирате настоящия си кредитодател.

Рефинансиране на кредити без поръчител

Важни неща, от които следва да се поинтересувате са дали новия заемодател ще изиска от вас превод на работното ви възнаграждение, поръчител, гаранция и пр. В случай, че изберете да рефинансирате от банково дружество, добре е да знаете, че те най-често начисляват такса за обследването на вашата заявка, за обслужване на банкова сметка и други подобни такси. В такъв случай ще ви се наложи да съставите списък от документи при подаване на заявката ви, които варират при различните банкови институции. За сравнение небанковите не изискват чак толкова много документи. Времето за одобрение при банките също е по-дълго, в сравнение с това на кредитните компании.

Кредит за рефинансиране на бързи кредити

Добре да се информирате предварително за всички съпътстващи процеса на рефинанисране разходи. Така ще може да изчислите преди да преминете към процедурата по рефинансиране дали тя ще намали или ще увеличи окончателната цена на вашите задължения, независимо дали става въпрос за един или повече потребителски, фирмени или ипотечни кредити.

Тук идва ред на въпроса какви са очакваните ефекти при рефинансиране. На първо място това е по-малката лихва и по-малките вноски, които може чувствително да понижат размера си. Погасителният период също се очаква да стане по-малък, дори и да се запази размера на месечните вноски. Очаква се още и таксите да станат по-малки.

На базата на размера на заема, който ще се рефинансира, съществуват различни условия от заемодателите към клиентите. Един от най-важните критерии е да сте с положителна кредитна история, т.е. да нямате просрочия и неизплатени заеми към банки или компании за бързи кредити.

Рефинансиране на просрочени кредити

Банковият пазар у нас е изключително гъвкав и динамичен. Кредитните компании са много конкурентноспособни и всеки ден предлагат все по-нови и по-атрактивни условия. Може да сравните предложенията на повече институции преди да преминете към рефинансирането на задълженията ви.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *