КРЕДИТ 24/7
Кредитни карти Рефинансиране

Рефинансиране на кредитна карта

Как да рефинансирате кредитна карта?

На пазара има много по-изгодни и атрактивни условия по кредитни карти в сравнение от условията по Вашата карта? Логично е да потърсите варианти как да се възползвате от по-добри условия. Едва ли обслужващата Ви банка ще се обади с предложение за по-изгодни условия по действаща кредитна карта, ако самите Вие не потърсите възможност да получите такива. Ето защо, е добре да сте информирани по отношение, както на параметрите, при които се отпускат картите, така и за ценовите условия. От съществено значение за Вас като картодържатели са:

  • Сумата на кредитния лимит;
  • Ценови условия по кредитната карта;
  • Параметри на картата – лимити на транзакции (дневен, седмичен, месечен), гратисен период, кешбек и други.

Направете съпоставка не само на лихвата и таксите, а на всички условия. Само по този начин може да определите кои условия са по-добрите.

Как да получите по-изгодни условия по кредитна карта?

След като сте се убедили, че на пазара има много добри условия, при които се предоставят кредитните карти и обслужващата Ви банка не може да Ви предложи по-различни от действащите по Вашата карта, то е логично да рефинансирате задължението си.

Може да разгледате условията на всички банки. Това лесно и много бързо може да стане в кредитния ни портал. След като сравните условията и изберете най-доброто предложение ще може да договорите и конкретни индивидуални условия.

Едва след като Ви е одобрен кредитен лимит в банката, която сте избрали следва да уточните размера на задължението, след което да го погасите. Важен момент е и начина на погасяване. Възможните варианти са със собствени средства или след усвояване на сумата от новия лимит, като извършите превод по сметката.

Независимо кой начин на погасяване ще изберете е важно да се уверите, че ще погасите цялото задължение. Предварително трябва да се уточни какъв е размерът на дължимите лихви и какви са таксите при погасяване. След като направите погасяването е добре да изискате документ, удостоверяващ, че нямате задължения. Само така ще бъдете напълно сигурни, че няма непогасена сума, която може да Ви създаде проблем в бъдеще.

Имайте предвид, че след като направите превода на средствата за погасяване на лимита, следва да изчакате 45 дни и тогава да проверите за допълнителни задължения. Във всяка една кредитна институция този срок се спазва. Това е така, тъй като е необходимо време за обработки на плащанията, в случай че картата е ползвана в чужбина.

Бъдете внимателни, когато договаряте условията по нов кредитен лимит. Обсъдете детайлно всички параметри, след което може да заявите и искането си. Това може да стане изцяло онлайн, след като разгледате условията в сайта ни.

Вижте още

Кредитна карта от УниКредит Булбанк – MasterCard Platinum

admin

Кредитни карти online без доказване на доход

Nina Dimitrova

Най-изгодна кредитна карта

Nina Dimitrova