КРЕДИТ 24/7
Кредитни карти

Теглене на пари в брой от кредитна карта

Теглене от кредитна карта – какво трябва да знаем?

Трябват Ви пари в брой? Ако изтеглите на банкомат от кредитна карта какво е важно да знаете?

  • Такса за теглене от банкомат с кредитна карта – комисионите за теглене на пари в брой не са никак малки. Трябва предварително да се информирате какви суми ще дължите. Обикновено таксите са фиксирана сума плюс процент от теглената сума. По този начин се формира значителен размер под формата на такса, която ще Ви бъде удържана от лимита. Същата сума трябва да бъде предвидена при плащане на месечното задължение.
  • Таксите при теглене на суми в страната са различни от таксите на банкомат в чужбина. Затова е добре да знаете и комисиона за теглене в чужбина в случай, че Ви предстои пътуване.
  • Какви са транзакционните лимити – от гледна точка на сигурност и защита на плащанията, банките залагат лимити по картите. Всяка една карта има дневен, месечен, седмичен и месечен лимит. Могат да се теглят суми само до предварително определените лимити. В случай, че Ви е необходима по-голяма сума, която да изтеглите, предварително заявете искането си в банката издател. Банката ще разреши еднократно увеличение на лимита за теглене. След това отново ще възстанови обичайните максимални суми, които могат да бъдат теглени. Важно е да знаете, че банката разрешава еднократно увеличение на лимита. И то с конкретизиране на причината за искането. Тоест не е възможно всеки ден да подавате заявление за увеличение на сумата, която може да бъде изтеглена. Ако смятате, че по-добрия вариант е да бъде заложен по-висок седмичен лимит, то подайте искане за седмичен максимален лимит. Макар всичко това да Ви изглежда като пречка, реално е вид защита от злоупотреби. Важно е да се съобразите с параметрите по картата, за да не останете неприятно изненадани. Също така, може да попаднете в неприятна ситуация.
  • Съобразете наличието на гратисен период само за плащанията от картата, но не и за сумите изтеглени на банкомат. При теглене на пари в брой не се ползват гратис. Ако обикновено плащате с картата и се наложи да изтеглите суми, то при плащане на вноската го имайте предвид. За тези суми ще се начислят и дължат лихви.

Важно е да подчертаем, че при теглене на суми дължите такси за теглене и лихви при плащане на месечната вноска. Потърсете информация от банката за таксите и комисионите по кредитната карта, както и за дължимата месечна погасителна вноска. Само с наличие на пълна информация ще може да калкулирате разходите си по картата.

Вижте още

Кредитна карта от ОББ – MasterCard Standart

admin

Кредитна карта от Асет Банк – MasterCard Standart

admin

Изисквания за кредитна карта

Nina Dimitrova