КРЕДИТ 24/7
Кредитни карти

Одобрение за кредитна карта

Кредитна карта и кредитен лимит – одобрение

Има ли изисквания за одобрение на кредитен лимит и какви са те? Важно е да знаете какви условия поставят банките, за да могат да одобрят искания кредитен лимит. Така ще сте наясно ще може ли да Ви бъде отпусната кредитна карта с необходимия лимит. Естествено изискванията на всяка една кредитна институция могат да бъдат различни, но все пак има няколко основни, които се припокриват, а именно:

  • Добра кредитна история без допускани закъснения по кредити и задължения;
  • Приемливо ниво на задлъжнялост;
  • Добри доходи.

Възможно е да се получи одобрение и без да е необходимо да се доказват доходите, ако съответната банка няма подобно изискване.

Кредитен лимит по карта може да бъде отпуснат и на база на:

  • Обороти по сметка в банката;
  • Лоялни програми на кредитната институция;
  • Промоционални оферти.

Често пъти има действащи промоционални оферти с предварително одобрени лимити. В тези случаи е достатъчно да подадете искането за кредитна карта и пластиката ще бъде издадена на база на предварително одобрени параметри. Недостатък при подобен тип одобрение е, че се отпуска конкретен лимит, който всъщност може да не Ви е достатъчен за целите, за които искате да получите картата. Положителен момент е спестяването на времето, което е необходимо да подадете документи, да бъдат разгледани и тогава да получите одобрение. Ето защо, ако условията, които са Ви предложили Ви устройват, то може да заявите пластиката и да я получите в рамките на няколко дни.

Какви са условията по кредитните карти?

Преди да заявите издаване на кредитна карта е важно е да имате информация и да знаете:

  • Лихвен процент – трябва да знаете какъв лихвен процент е приложим по картата, месечен или годишен. Предварително е възможно да е обявена месечна лихва, но задължително го уточнете;
  • Погасителна вноска – как се формира погасителната вноска и на каква дата е дължима;
  • Такси по картата – какви са таксите, има ли годишна такса и какво дължите при ползване на картата на банкомат;
  • Какъв гратис е приложим – важно е да знаете гратисния период, за да може да се възползвате от предимствата;
  • Кешбек – какви са условията за прилагане на кешбек;
  • Обезпечение – възможно ли е да се издаде картата без обезпечение и ако задължително е нужно да бъде обезпечен лимита, то трябва да се уточни какви са изискванията за обезпечение.

Задължително проучете всички условия още преди да оформите искането за издаване на карта.

Етапи на разглеждане и одобрение на кредитна карта

След като входирате искането си в избраната от Вас банка, то следва:

  • Разглеждане на заявката от одобряващия орган на банката;
  • Уточняване на допълнителни въпроси в случай, че има такива;
  • Одобрение на лимита.

Важно е да уточните какъв е одобрения кредитен лимит, има ли допълнителни условия, които са поставени и в какъв срок ще бъде издадена картата. Ако всички условия Ви устройват, може да подпишете договор за кредитен лимит. След подписването е необходимо да изчакате технологичното време за издаване на самата пластика. Обикновено са нужни между 5 и 7 работни дни. Ако Ви е необходима пластиката в по-кратък период от време, може да заявите експресно издаване. За тази услуга се заплаща допълнително и е добре да предвидите и този разход.

Преди да заявите искане в която и да е кредитна институция се уверете, че условията Ви устройват и удовлетворяват. Лесно и бързо сравнение може да направите в кредитния ни портал, тъй като сме представили условията на всички банки.

Вижте още

Кредитна карта от Токуда Банк – MasterCard Bonus Cash

admin

Изисквания за кредитна карта

Nina Dimitrova

Кредитна карта от Асет Банк – MasterCard Standart

admin