КРЕДИТ 24/7
Кредитни карти

Издаване на кредитна карта

Условия за издаване на кредитна карта

Ако искате да получите кредитна карта предварително проучете при какви условия се издават и какви са изискванията към кредитоискателите. Така ще може да се насочите към офертата, която освен, че е най-изгодна от гледна точка на ценовите условия, но и Вие като кредитоискател отговаряте на изискванията. Няма да губите време в подаване на документи и чакане на решение, а предварително ще знаете дали може да получите кредитен лимит.

На какви условия следва да отговаря кредитоискателят?

  • Навършени 18 години;
  • Български гражданин;
  • Много добра кредитна история;
  • Доказани добри доходи;
  • Кредитна задлъжнялост в приемливи нива.

Възможно е да получите кредитна карта без да бъдат разглеждани доходите. Всяка една банка има различни програми, при които не изисква доказване на доход и не го обследва, но това са определени промоционални кампании валидни в определени периоди от време. За да се възползвате от подобни условия трябва да имате нужната информация за всяка една банка и да направите съответните проучвания.

Важно е да се знае, че макар при доходите да има възможност да не бъдат взети под внимание при одобрение на кредитния лимит, то кредитната история е задължителен елемент, който се разглежда. По отношение на цкр-то банките не допускат изключения. За да бъде одобрена и издадена кредитна карта, кредитоискателят трябва да има доказана безупречна кредитна история.

Издаване на кредитна карта онлайн

За да си спестите време и много нерви, заявете искането си онлайн. След като разгледате офертите на банките в кредитния ни портал, заявете консултация или подайте искането си. След като изберете най-изгодната оферта, заявката за одобрение на лимит и издаване на пластика може да направите в много лесни стъпки онлайн. Обикновено одобрението се получава веднага или в рамките на деня, а за издаването на пластиката са необходими няколко дни.

Преди да подадете искане се убедете в условията на кредитната карта – лихва, такси, гратисен период, обезпечение, срок на издаване и валидност, начин на погасяване и подновяване на лимита. Всичко това е важно, защото е определящо за това до колко е изгодна офертата, на която сте се спрели.

В какъв срок се издава кредитна карта?

Издаването на пластиката е възможно да бъде между 5 и 7 работни дни. Лимитът дори да бъде одобрен на момента, за издаване на пластиката е необходимо повече време. Минималният срок е 5 дни.

В случай, че Ви е необходима кредитната карта в по-кратък срок, то може да заявите експресно издаване. Трябва да предвидите таксата за експресно издаване. Във всяка една банка за експресно издаване се заплаща допълнителна сума. Срокът, в който пластиката ще бъде готова е 48 часа от заявяването й. Важно е все пак да го уточните предварително, за да не се окаже, че въпреки заплатената такса, картата няма да може да бъде на разположение за момента, в който ще Ви бъде нужна.

Разгледайте предложенията и офертите на банките в сайта ни. Проучете възможностите за издаване на кредитна карта и заявете искането си в лесни стъпки.

Вижте още

Изисквания за кредитна карта

Nina Dimitrova

Безконтактна Кредитна карта от ЦКБ – Visa Classic

admin

Кредитна карта от ОББ – MasterCard Gold

admin