КРЕДИТ 24/7
Информация Кредитни карти

За колко време се издава кредитна карта?

Необходимо време за издаване на кредитна карта

Искате да ползвате кредитна карта, но е от съществено значение за колко време може да бъде издадена? Колко време ще отнеме издаването зависи от избора на банката, която ще издаде картата и какви са нейните процеси и процедури по одобрение на лимит и издаване на пластика.

Как се издава кредитна карта?

Всяка кредитна институция одобрява определен лимит. Това какъв ще е лимитът се определя от редица фактори:

  • Доход на кредитоискателя;
  • Кредитна история;
  • Задлъжнялост;
  • Взаимоотношения с банката.

След анализ на всички тези елементи, банката може да вземе решение дали да одобри искания кредитен лимит.

От съществено значение е кредитната история и задлъжнялостта. При наличие на висока задлъжнялост искането може да бъде отказано.

Разбира се, възможностите за издаване на кредитна карта са различни. Всяка една банка има програми за лоялни клиенти. В тези програми е включено издаване на карти без обследване на доходите. Кредитният лимит се определя на база на оборотите по сметките в банката. Именно това е най-бързият и лесен начин за получаване на кредитна карта.

Освен това, има и предварително одобрени лимити за определени клиенти. Периодично банките имат подобни промоционални кампании, при които определят кредитен лимит на съществуващи клиенти, като тези клиенти се ползват и с преференциални ценови условия.

Как се определя срокът за издаване на кредитна карта?

Срокът на издаване зависи от метода на издаване. Ако банката разглежда доходите, ще е необходимо време за одобрение. Това обикновено се случва в рамките на 1 работен ден в зависимост от момента на подаване на искането.

В случай, че кредитната карта ще бъде издавана на база на предварително одобрен лимит или като лоялен клиент на банката, то одобрението е на момента. Ангажимент на банката в тези случаи е проверка на кредитната история и след подписване на искането от страна на кредитоискателя се оформя договор и се заявява за издаване самата пластика.

Издаването на пластиката отнема между 5 и 7 работни дни и отново се определя от това коя е конкретната финансова институция – издател на картата. Възможно е издавеното и в рамките на 48 часа, което е експресна услуга и се заплаща допълнително според тарифата. Все пак е възможност, в случай на необходимост от бързо издаване. Ако искате да си спестите подобна допълнителна такса е добре да предвидите и необходимото време за издаване на самата пластика.

Вижте параметрите и условията по кредитните карти на банките в кредитния ни портал и изберете най-подходящата. Заявете искането си и ще получите желаната от Вас кредитна карта.

Вижте още

Видове кредити

admin

Ипотечен кредит срещу земеделска земя

admin

Одобрение за кредитна карта

Nina Dimitrova