КРЕДИТИ 24
Ипотечни кредити

Ипотечен кредит за къща

Кредит за покупка на къща

Искате да живеете в къща и търсите вариант за финансиране на покупката? Банките отпускат кредити, както за покупка, така и за строеж на къща. Особени различия има по отношение на това, когато става въпрос за строеж, а не за покупка на вече изградена къща.

Ако вече сте харесали къщата, провели сте предварителни разговори с продавача и сте убедени, че това е желаното жилище, то трябва да намерите изгодна оферта за финансиране. В това начинание ще Ви помогнем ние. Заявете онлайн консултация в сайта ни и ще обсъдим всички въпроси, ще представим офертите на всички банки и ще изберем най-добрата.

Кредит за къща – какво трябва да знаете?

  • Преди да сключите договора за покупко-продажба с продавача се уверете, че имотът не е ипотекиран. Задължително трябва да бъде без тежести или ако има такива трябва да е ясно защо има такива и кога може да бъдат вдигнати. Не само, че банката няма да може да Ви финансира, но и Вие трябва да сте сигурни, че имотът не е обременен.
  • Потърсете документите за имота и се консултирайте с избраната банка. Добре би било юрист на банката предварително да огледа документите. Така ще бъдете по-спокойни по отношение на собствеността.
  • Трябва да се направи актуална пазарна оценка съгласно изискванията на банката. Банката ще заяви изготвяне на оценката, а Вие трябва да заплатите дължимата такса. Оценката се изготвя в рамките на 3 дни и е необходима, за да може да бъде разгледан кредита. Подайте искането за кредит, за да може банката да възложи оценката и докато тече срокът за изготвянето й, може да набавите и допълнителни документи, които не сте успели да подадете.
  • Покупката на къща се финансира от банката между 85-95% от пазарната оценка. Това е важно да го знаете, за да предвидите и самоучастието си.
  • Задлъжнялост – всяка банка има определени изисквания по отношение на доходите и задлъжнялостта, като този показател има голямо значение при вземане на решение за отпускане на кредита.
  • Кредитоискателят и участниците в кредита (съдлъжник, поръчител) трябва да имат изрядна кредитна история. Не се допуска финансиране при наличие на просрочия.

Всеки един детайл трябва да бъде преценен. Не трябва да търсите банка, която ще финансира покупката на къща, а банка, която ще Ви финансира при най-изгодни условия. Подайте запитване и ще получите оферти от всички банки. Ще направим сравнение и ще изберем най-изгодната оферта.

Къща на село – покупка с ипотечен кредит

Независимо от местоположението на къщата може да кандидатствате за ипотечен кредит. Това къде се намира къщата има значение по отношение процента на финансиране и съответно пазарната оценка, която може да бъде дадена. Имоти в големите градове на страната се оценяват по един начин, а къщите на село с по-ниски стойности. Това каква ще е оценката не променя изискването за самоучастие. За купувача на имота по-скоро е важно да договори продажна цена близка до пазарната.

Относно ипотеката на селска къща няма особености. Достатъчно е да разполагате с актуални и коректни документи за имота. Ипотеката се учредява по местонахождение на имота. Нотариус по сделката може да посочите Вие като банката ще се съобрази. Преди ипотеката се запознайте с всички документи, които следва да подпишете, както и уточнете дължимите такси.

По всички въпроси заявете безплатна консултация в кредитния ни портал. Ще Ви съдействаме да получите оферти от всички банки и лесно и бързо ще направим сравнение на условията, след което ще изберем най-подходящото предложение.

Вижте още

Ипотечен кредит – стъпки

Nina Dimitrova

Ипотечен кредит на Акт 14

Nina Dimitrova

Калкулатор – ипотека

Nina Dimitrova