Ипотечен кредит за апартамент или имот

Ипотечен кредит за жилище

Отпускането на кредит за закупуване на жилище вече е доста лесна процедура. Всеки би желал да се сдобие с кредит в рамките на няколко дни.

Кредитите могат да бъдат ипотечен кредит и жилищен кредит. Ипотечният е този, при който се залага от нас недвижим имот. Ипотечният кредит се изтегля като жилищен кредит, но може да се използва според договора направен в банката.

Жилищният кредит е вид целеви ипотечен кредит. Той се използва за закупуване на къща, апартамент или имот, върху който ще бъдат построени жилища. Жилищният кредит е полезен за младите семейства, които искат да започнат нов живот.

Конкуренцията между банките е голяма. Максималният размер на този вид кредит е 50 000 лв. Тази сума е достатъчна за да се направят покупки за новото жилище или да се доплати неговата стойност, а понякога и за изплащане на цялата стойност на апартамента.

Този вид кредит трябва да се погаси в рамките на 10 години. Това означава, че месечните вноски ще бъдат доста по-високи за разлика от ипотечния кредит, който може да се изплаща за 20 или 30 години.

Месечният лихвен процент не трябва да надвишава доходите ни за да не се забавя с плащанията прекомерно много. Той зависи от нетния бюджет на семейството. Лихвеният процент е по-голям при по-големи доходи на семейството. Клиентът, който кандидатства за такъв заем трябва да има висок месечен доход, възможност да превежда възнаграждението си на банката, от която иска заема и да може редовно да обслужва текущия кредит.

Докато при ипотечния кредит залагате имот и получавате по-ниска лихва, то при потребителския кредит има такса само за отпускане.

И при двата вида кредити можете да се консултирате с кредитен консултант.

бързи кредити

Често задавани въпроси:

  • Ипотечен кредит за панелен апартамент
  • Ипотечен кредит за общинско жилище
  • Ипотечен кредит за младо семейство
  • Ипотечен кредит за държавни служители

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *