Студентски кредит

Студентски кредит/ висше образование

Когато студентите са преминали успешно изпитите и са приети, повечето не искат да бъдат вече зависими от своите родители. Те се опитват сами на финансират своето обучение и да поемат всички съпътстващи разходи, както и джобните пари. Много студенти прибягват до студентски заем.

Кои са основните видове студентски кредити? Фирмите и банките ще ви отпуснат пари за две основни начинания.

Студентски кредит за обучение.

Банката ще ви даде заем да платите семестрите и да си покриете разходите. Няма да ви бъде отказан заем, независимо дали сте решили да следвате тук или чужбина. Съвсем разбираемо е, че ако искате да учите в чужбина размера на заема ще е значително по-голям. И това е нормално, имайки предвид стандарта на живот.

Студентски кредит за финансиране на участие в обменни програми.

С този заем ще можете да отидете на бригада, да влезе в програма за културен обмен и различни стажове в чужбина. Студентските бригади са много популярни и голяма част от студентите взимат кредит, за да заминат, аз изкараните пари погасяват кредита и могат да живеят до следващата бригада. Има обаче и случаи, когато студентът не може да си направи сметка и вместо да спести пари често пъти се връща на червено.

Как можете да кандидатствате за студентски кредит?

Трябва да имате навършени 18 години и към датата за кандидатстване да не надвишават е определена възраст – повечето фирми за кредити и банки тя е 35 години.

Важно условие да получите кредит от банката, е да представите трудов договор от работодател в чужбина или от фирмата за студентска програма, независимо дали става въпрос за стаж или работа в чужбина. Банката няма да ви откаже кредит, но размера ще бъде максимум до 6000 лв.

Ако сте решили да вземете кредит, с който де финансирате обучението си можете да разчитате на суми до 15000 лв. Ще да започнете да го изплащате, когато завършите, но дължите лихви, докато учите. Условието е да се обучавате в редовна форма в България или чужбина.

 

ЧЗП
– От къде мога да взема кредит за студенти в чужбина
– Студентски кредит задочно обучение
– Студентски кредит без поръчител
– Жилищен кредит за студенти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *