КРЕДИТ 24/7
Информация Ипотечни кредити Рефинансиране

Рефинансиране на ипотечен кредит в същата банка

Как се рефинансира ипотечен кредит в същата банка?

Какъв ще е ефектът от рефинансиране на ползван ипотечен кредит в банката, от която е отпуснат? Възможно ли е подобно рефинансиране?

Рефинансиране в същата банка означава получаване на сума над ползвания ипотечен кредит със същото обезпечение и при нови актуални условия. За да предприемете подобна стъпка трябва да разполагате с цялата нужна информация. Както и да сте наясно със стъпките, които трябва да следвате. Не на последно място такова рефинансиране трябва да има доказан ефект. В противен случай ще вложите разходи, които няма да бъдат оправдани.

Какви са възможностите за рефинансиране в същата банка?

Да изтеглите нов кредит от банката, от която вече имате ще бъде неизгодно за Вас. Подобно действие единствено ще Ви натовари финансово.

Ако Ви е необходима по-голяма сума възможно е да бъде получена чрез допълване на кредита до първоначалния размер. Банката ще възстанови платените главници през годините. В този случай е важно да прецените сумата, която може да получите достатъчна ли ще бъде. Освен това, условията по кредита ще се запазят или ще претърпят промяна? Ако има промяна трябва да направите изчисления до колко изгодно ще бъде тегленето на суми и какво ще бъде оскъпяването. Важен въпрос е за необходимостта от учредяване или отбелязване в ипотеката. Сумата, която ще получите със сигурност трябва да бъде отразена и в ипотеката. И в двата случая ще трябва да заплатите нотариални такси – и при отбелязване по ипотеката и при ново вписване. Тези такси не са малък разход. Предвидете ги, когато изчислявате всички разходи.

Друга възможност е да получите потребителски кредит. По един потребителски кредит ще имате по-малки разходи. Важно е да се уточни възможно ли е да бъде отпуснат потребителски кредит и достатъчни ли ще бъдат доходите.

Първоначалните разходи при потребителски кредит са по-ниски в сравнение с разходите при ипотечните кредити. От друга страна пък лихвените условия са по-високи при потребителските кредити. Важно е да се направи комплексна оценка. Така ще да може да се определи кой кредит е по-изгоден като се вземат предвид всички фактори. Необходимо е да се направи сравнение на всички възможности, за да се вземе правилното решение.

В това начинание ние ще Ви помогнем като Ви консултираме напълно безплатно. Заявете консултация с нас и ще Ви съдействаме да намерите най-доброто решение. Ще Ви представим предложения на банките и ще изберем най-изгодното.

Вижте още

Кредити до минути

admin

Видове ипотечни кредити

admin

Kредит срещу субсидии

admin