КРЕДИТ 24/7
Ипотечни кредити

Ипотечен кредит – заплата

С каква заплата мога да изтегля ипотечен кредит?

Ще теглите ипотечен кредит и се питате каква заплата трябва да докажете, за да може да получите изгодни условия? Доходите са първата и най-важна част при анализа за отпускане на ипотечен кредит. Най-важният показател е кредитоспособността, която представлява съотношение между размерът на дълга към доходите. При изчислението се калкулират всички месечни задължения по кредити, лизинги и вноската по искания кредит. Задълженията се отнасят към чистия доход. Разликата между банките е по отношение на приемане на доходите. Част от банките приемат единствено и само официалните доходи. Друга част, вземат под внимание и реалните доходи, както и допълнителни такива, ако кредитоискателят има.

Затова е много важно, когато избирате банка, която да Ви финансира да сте наясно предварително кои доходи приема и какъв е допустимият процент на кредитоспособност. Ако имате по-високи реални доходи или допълнителни, то е логично да се насочите към банката, която ги включва в изчисленията. Този фактор е много съществен и не е за пренебрегване. Доказвайки добри доходи може да получите и благоприятни ценови условия по кредита.

Обсъдете възможностите за ипотечен кредит с кредитен консултант. Заявете онлайн консултация в нашия сайт и ние ще Ви съдействаме по всички въпроси.

Възможно ли е отпускане на ипотечен кредит без превод на работна заплата?

Като кредитен продукт ипотечният кредит не е обвързан с превод на работна заплата по сметка в банката, която е отпуснала кредита. Има, обаче две причини, които може да наложат превода на заплатата:

  • Поставено допълнително условия от банката след преглед на искането – за отпускане на ипотечен кредит се анализират различни показатели. Ако банката прецени, че е необходим превод на заплата по сметка в банката с цел намаляване на риска, то може да постави подобно условие.
  • Намаляване на разходите – ако банката, от която ще теглите ипотечен кредит е различна от банката, в която си получавате заплатата, то е добре да преместите превода на заплатата в банката, която ще Ви финансира. Така ще си намалите месечните разходи за банково обслужване, тъй като не е необходимо да поддържате сметки в две банки.

Като цяло работодателите не отказват заплатата да се превежда в банка, която техният служител посочи в случай, че ползва кредит и има такова изискване от банката. Така, че от работодателя едва ли ще срещнете проблем, ако трябва да преместите превода на заплатата.

Ако не е поставено изрично условие от банката, то не е задължително да получавате заплатата си по сметка в същата банка. Все пак обмислете добре въпроса и преценете кое ще е по-изгодно за Вас. Проучете включително и въпроса по отношение на ценовите условия – при превод на заплата по сметка в банката ще има ли възможност за договаряне на по-добри условия по заема.

Всички тези особености коментирайте с кредитен консултант като заявите онлайн консултация в кредитния ни портал. Ще Ви консултираме напълно безплатно и ще Ви съдействаме за договаряне на изгодни параметри по кредита.

Ипотечен кредит с минимална работна заплата – възможно ли е?

При наличие на допълнителни доходи е възможно да бъде разглеждан ипотечен кредит, в случай че работите на минимална заплата. Това разбира се е много общо казано, тъй като трябва да се разгледат подробно доходите, задълженията и да се направят съответните калкулации. Освен това, не всички банки приемат допълнителните доходи. Така, че трябва да се направят предварителни проучвания към кои банките да се насочите, както и изчисления на възможностите за получаване на ипотечен кредит спрямо доходите, който имате. Само по този начин ще се насочите към банката, която може да Ви финансира и няма да сте изгубили времето си в разглеждане на оферти, договаряне и краен резултата, който не Ви удовлетворява.

За тази цел заявете консултация с нас. Ние ще направим необходимите изчисления, ще Ви консултираме и заедно ще изберем най-изгодната оферта за ипотечен кредит.

 

Вижте още

Лихви по ипотечни кредити

Nina Dimitrova

Ипотечен кредит за строеж

Nina Dimitrova

Рефинансиране на ипотечен кредит

admin