КРЕДИТ 24/7
Информация Ипотечни кредити

Срок за одобрение на ипотечен кредит

Време за одобрение

За вас е важно за колко време може да бъде одобрен ипотечен кредит, тъй като разполагате с конкретен срок, който трябва да спазите?

На първо място трябва да сте разгледали всички възможности за получаване на ипотечен кредит, да сте направили сравнение между банките и да изберете конкретна оферта за финансиране. Това е много важно и определящо за одобрението на кредита. Ако не сте избрали подходящата оферта, не сте разгледали в детайли изискванията на банката, то може да има условия, на които не може да отговорите, което ще доведе до забавяне на сделката във времето. Дори е възможно да сте изгубили времето си и да не получите одобрение на искания кредит.

Затова не бързайте, когато търсите ипотечен кредит. Трябва да сте наясно с всички изисквания, за да прецените кое е изпълнимо и възможно. Може да ви изглежда, че самият процес по избор на ипотечен кредит и банка е дълъг и труден. Това е така, защото трябва да бъдат разгледани и разбрани всички особености.

Отправете запитване към нас. Ние ще ви спестим време и нерви, като представим индивидуални оферти за Вас от всички банки. Ще направим сравнение и заедно ще изберем най-изгодната и подходяща. Освен това, ще ви помогнем в целия процес по отпускане на кредита.

Какви са сроковете за одобрение?

По принцип всяка банка има фиксиран срок на одобрение на кредитите, но винаги е възможно този срок да бъде удължен по различни причини. Възможно е да възникнат въпроси, които не са уточнени предварително. В тези случаи одобряващият орган на банката ще потърси допълнителна информация. Ако тази информация е свързана с набавяне на конкретни документи тогава е ясно, че одобрението ще се забави във времето до представяне на изисканите документи.

Обикновено времето за одобрение е 3 дни. В тези 3 дни не се включва обработката на документите и анализ на искането. Процесът по анализ и одобрение отнема около 5 до 7 дни. След одобрение следва оформяне на договора за кредит и всички документи към него, както и документите за учредяване на ипотека. Подготовката на документите и вписването на ипотека е възможно да бъде финализирано за 3 до 5 дни.

Най-общо може да се определи, че са необходими между 3 и 4 седмици за финализиране на сделката изцяло. Този срок, както казахме е възможно да варира в зависимост от конкретния случай.

За да не губите време в търсене на оферта и договаряне на условия, ние ще направим това напълно безплатно за вас. Заявете онлайн консултация в сайта ни с кредитен консултант, ние ще се свържем с вас, ще обсъдим искането и ще намерим най-доброто решение.

Често задавани въпроси

Времето за одобрение може да варира от няколко дни до няколко седмици в зависимост от банката и сложността на кредитното искане.
Ако ипотечният кредит не бъде одобрен, кредитополучателят трябва да разгледа други възможности за финансиране на сделката, като например промяна в размера на кредита, търсене на други банки или консултация с кредитен консултант.
Подаването на пълна и точна информация, редовна комуникация с банката и предоставяне на необходимите документи навреме може да помогне за ускоряване на процеса на одобрение.
Банките обикновено изискват кредитополучателят да има стабилни доходи, за да одобрят ипотечен кредит. В случай на липса на стабилни доходи, може да бъде трудно да се получи одобрение за кредита.

Вижте още

Предварителен договор за покупка на имот с ипотека

Nina Dimitrova

Бързи потребителски кредити

admin

Как се купува апартамент с ипотека?

Nina Dimitrova