КРЕДИТ 24/7
Ипотечни кредити

Ипотечен кредит – стъпки

Какви стъпките да следвате при покупка на жилище с ипотечен кредит?

Търсите финансиране, за да закупите мечтания дом? Ако вече сте намерили жилището, което искате да придобиете, то следва да потърсите оферти от банките. Има промоционални кампании, които е добре да разгледате, за да сте наясно с пълните условия, а не само с лихвата.

Ако все още търсите имот е добре да се ориентирате какви са изискванията и условията за кредитиране. Ако гледате промоционални оферти, то със сигурност условията ще са различни, когато намерите жилището. Но пък ще сте придобили представа за начина на финансиране.

И в двата случая най-добрият вариант е да отправите запитване в кредитния ни портал. Ние ще Ви представим оферти от всички банки. Ще разгледаме заедно с Вас обстойно предложенията и ще се насочим към най-изгодното.

Етапи при покупка на жилище с ипотечен кредит 

  • Подписване на предварителен договор с продавача – обсъдете клаузите с кредитен консултант преди да подпишете договора. Така ще сте сигурни, че няма да подпишете договор, чийто клаузи ще противоречат на възможностите за финансиране.
  • Подаване на документи за кредит – най-добрият вариант е да набавите всички документи и да ги подадете заедно с искането. По този начин си гарантирате, че искането ще бъде разгледано веднага след подаването му. Вземете входящ номер на искането, за да проверявате статуса, ако се забави във времето.
  • Разгледайте внимателно условията, при които е одобрен кредита и обсъдете с кредитен консултант.
  • Преди да подпишете, поискайте проект на договора и ипотеката. Така ще може предварително да сте запознати с документите, които ще подпишете. Освен това, ще сравните условията в договора с предварително договореното.
  • Преди изповядване на сделката се информирайте за таксите, които следва да платите. Сумата не е никак малка, така че трябва да сте наясно с размера на дължимите такси. Преди сделката трябва да преведете по сметка на нотариуса и Агенция по вписванията съответните суми. В деня на сделката да носите със себе си екземпляр от плащането с подпис и печат на банката. Агенция по вписванията изисква задължително плащането да бъде удостоверено.
  • След вписване на ипотеката са необходими минимум 3 дни, за да бъде издадено удостоверение за тежести от служба по вписванията. Това удостоверение се издава за срок избран от клиента. Възможностите са между 3 и 10 дни. Таксата се определя в зависимост от периода, за който ще се издаде.
  • При коректно вписана ипотека и изпълнение на всички условия, банката ще разреши усвояване на кредита. След това ще се извърши плащането към продавача.

Какви са особеностите?

Във всяка една стъпки при кандидатстване за кредит има различни особености, за които трябва да внимавате. Нищо не е за пренебрегване, тъй като все пак ще получите не малка сума. А и следва да я връщате и то без условията да Ви затрудняват. Така, че всичко трябва да бъде огледано и добре обмислено.

Освен, че ще Ви помогнем в избора на оферта и банка, ще Ви консултираме напълно безплатно по всички въпроси. Заявете консултация и ще обсъдим искането, както и възможностите за получаване на най-изгодни условия по кредита.

Вижте още

Видове ипотеки

Nina Dimitrova

Ипотека на недвижим имот

Nina Dimitrova

Заличаване на ипотека

Nina Dimitrova