КРЕДИТ 24/7
Ипотечни кредити

Ипотечни кредити от нефинансови институции

Ипотечни кредити отпускани от нефинансови институции

Как да получите ипотечен кредит бързо и без излишни документи? За тази цел трябва да ползвате услугите на небанковите кредитни институции.

Кое е важно да знаете, ако теглите кредит от нефинансова институция?

Възможностите да получите ипотечен кредит бързо, без обследване на дохода и дори с лоша кредитна история е да подадете искане в небанкова компания. Всяка една от фирмите за бързи кредити предлага ипотечните кредити при различни условия и има различни изисквания. Трябва да разгледате изискванията, на които е необходимо да отговаряте. Най-общо кредитите се предоставят срещу обезпечение, но ако имате влошена кредитна история, то трябва да се насочите към тази институция, която не обследва кредитната история.

Какви са основните рискове при кредити от нефинансови институции?

По-лесният начин на отпускане е за сметка на цената, на която се отпускат кредитите. Кредитите срещу обезпечение са по-скъпи. Когато разглеждате условията и се договаряте обърнете сериозно внимание на няколко фактора:

  • Цена на кредита – лихвите и таксите са по-високи, тъй като тези кредити са с висок риск за кредитните компании;
  • Сума на финансиране – финансира се по-нисък процент от пазарната оценка на имота;
  • Срок на кредита – срокът, за който може да бъде отпуснат кредит е много кратък, което рефлектира в погасителната вноска.
  • Погасителен план – като имаме предвид краткия срок, за който се отпускат кредитите и ценовите условия, то месечните вноски ще бъдат сравнително високи.

Вземайки решение да прибегнете до кредит от нефинансова институция трябва да отчетете всички рискове. Това е важно, защото месечните плащания трябва да бъдат в приемлив за Вас размер. Ако считате, че са високи и има риск да се затрудните, то потърсете друг вариант.

Тези кредити са срещу обезпечение, но ако по някаква причина спрете да обслужвате дълга, много бързо ще се пристъпи към имота с цел погасяване на задължението. Затова, трябва да прецените много добре възможностите за погасяване.

Как се отпускат ипотечни кредити от нефинансови институции срещу залог на имот?

Ако имате имот и Ви е необходима сума, която може да бъде отпусната бързо и лесно, то може да разгледате възможностите за финансиране срещу залог на имот.

Достатъчно е да имате собствен имот или да ипотекирате имот на трето лице. Основното изискване е наличието на имот. Дали ще получите искания кредит зависи от оценката, която ще бъде изготвена от експерт оценител. Може да направите предварителна консултация, за да сте наясно какво може да очаквате като сума и да прецените ще бъде ли достатъчна.

Не се разглеждат доходите, а при част от компаниите кредитната история не се разглежда. Така, че ако имате закъснения в обслужването на кредити през годините, то най-добрият вариант е да намерите институция, която не обследва кредитното досие на кредитоискателя.

Бъдете внимателни! Лесната и бърза процедура при отпускане на този вид кредити не трябва да е водещо при вземане на решение за теглене на кредит. Разгледайте всички възможности, сравнете и тогава изберете начин на финансиране.

Заявете консултация в сайта ни. Ще Ви консултираме безплатно по всички въпроси и ще намерим най-доброто решение за получаване на ипотечен кредит.

Вижте още

Как се купува апартамент с ипотека?

Nina Dimitrova

Възрастова граница за ипотечен кредит

Nina Dimitrova

Ипотечен кредит – мнения

Nina Dimitrova