КРЕДИТ 24/7
Ипотечни кредити

Ипотечен кредит за текущи нужди

Кредит за текущи нужди – добра възможност

Ипотечните кредити за текущи нужди са много добра възможност, когато са необходими свежи пари в кратък срок. Ако разполагате с имот, който да бъде ипотекиран и може да докажете доходите си, то може да предприемете стъпки за теглене на ипотечен кредит срещу ипотека на имот. Може да кандидатствате за кредит от банка или от кредитна институция за бързи кредити. И едните, и другите предлагат варианти за кредит срещу ипотека. Различията са в изискванията, които имат към кредитоискателите и в условията, които предлагат.

Ипотечен кредит за текущи нужди от банка

Независимо, че предоставяте обезпечение, банката ще обследва дохода и основните показатели, за да вземе решение дали да отпусне кредита. Трябва да подготвите всички документи за доходите и документи за имота. Най-добрият вариант е да входирате всички документи заедно с искането, за да може едновременно с дохода да бъдат разгледани и документите за имота. Ако се окаже, че са необходими и други документи за имота, ще имате достатъчно време, за да ги набавите.

След като подадете искането за кредит, банката възлага изготвяне на експертна оценка на независим оценител. Таксата за оценката се заплаща от кредитоискателя.

На база на доходите и пазарната оценка, банката определя и сумата на кредита. Анализират се много фактори, за да се вземе решение за отпускане на конкретна сума. Кандидатствайки за кредит срещу ипотека на собствен имот трябва да знаете, че при тези кредити се отпуска по-нисък процент от пазарната цена на имота (около 70%) и цената на кредита е по-висока. Това е продиктувано от факта, че тези кредити са нецелеви, т. е. банката не проследява изразходването на средствата и на практика кредитополучателят е свободен да похарчи парите за всичко, за което са необходими.

Ипотечен кредит за текущи нужди от фирми за бързи кредити

Ако по някаква причина не желаете да бъдат разглеждани доходите ви или не може да ги докажете, то тогава може да се обърнете към фирмите за бързи кредити. Те също предлагат ипотечни кредити срещу вписване на ипотека върху имот. Процедурата е по-кратка в сравнение с банките, като има кредитни компании, които не се интересуват и от кредитната история. Това разбира се е за сметка на цената, на която се предлагат тези кредити. Но от друга страна не се ангажирате с набавяне на много документи, а само с документите за имота и може да получите кредита за няколко дни, колкото отнема учредяването на ипотеката.

Предимства на ипотечния кредит за текущи нужди

  1. Големи суми: Едно от най-големите предимства на ипотечния кредит за текущи нужди е възможността да се заемат големи суми. Това прави този вид кредит идеален за финансиране на по-големи проекти и нужди.
  2. Дълъг срок на погасяване: Заемът може да се изплаща в рамките на дълъг период от време. Това намалява размера на месечните вноски.
  3. Гъвкави условия: Ипотечните кредити за текущи нужди предлагат гъвкави условия на погасяване. Кредитополучателят може да избира между различни варианти за погасяване на кредита, като фиксирана или променлива лихва, както и периодичността на вноските.

Как да получите ипотечен кредит за текущи нужди?

  1. Определете нуждите си: Първата стъпка за получаване на ипотечен кредит за текущи нужди е да определите точно за какво ще използвате заемните средства. Това ще ви помогне да определите и количеството пари, което ви е необходимо.
  2. Оценете стойността на имота: За да получите ипотечен кредит, ще трябва да оцените стойността на вашия имот. Това се прави от експерт оценители, които ще определят текущата пазарна стойност на имота.
  3. Подгответе необходимите документи: За да подадете заявка за ипотечен кредит, ще трябва да подготвите различни документи, като доказателства за доходи, документи, свързани с недвижимия имот и други.
  4. Консултирайте се с кредитен консултант: За да получите повече информация и съвети относно ипотечните кредити за текущи нужди, е препоръчително да се консултирате с кредитен консултант. Той ще ви помогне да разберете какви са възможностите ви и как да получите желаният кредит.

Често пъти има промоционални оферти за финансиране на текущи нужди. Разгледайте добре условията и преценете към коя кредитна институция да се насочите. Не бързайте да подавате документи преди да сте сравнили условията, които се предлагат. За тази цел ние ще ви съдействаме напълно безплатно. Подайте запитване в кредитния ни портал. Ще се свържем с вас и ще обсъдим искането, след което ще ви представим офертите на всички банки, като ще изберем най-изгодната и подходяща за вас.

Често задавани въпроси

Минималният срок за погасяване на ипотечния кредит за текущи нужди може да варира в зависимост от банката и условията на заема. Обикновено той е между 5 и 10 години, но има и възможност за по-дълъг период на погасяване.
За да получите ипотечен кредит за текущи нужди, ще трябва да отговаряте на определени изисквания, които включват стабилни доходи, добра кредитна история, наличие на ипотека върху недвижим имот и други. Всяка банка има свои конкретни изисквания, които трябва да бъдат изпълнени.
Максималната сума, която може да се изтегли чрез ипотечен кредит за текущи нужди, зависи от стойността на имота и финансовите възможности на кредитополучателя. Обикновено банките предлагат заеми, които покриват до 80% от стойността на имота, но това може да варира в зависимост от индивидуалните условия.
Да, е възможно да използвате ипотечния кредит за текущи нужди за инвестиции, но това зависи от условията на банката и целта на заема. Някои банки позволяват използването на заемните средства за инвестиции в недвижими имоти или бизнес проекти, но възможно е да се изисква допълнителна оценка и одобрение от страна на банката.

Вижте още

Ипотечен кредит за къща

Nina Dimitrova

Ипотечен кредит калкулатор

admin

Предварително одобрение за ипотечен кредит

Nina Dimitrova