КРЕДИТ 24/7
Ипотечни кредити

Ипотечен кредит без самоучастие

Възможно ли е отпускане на ипотечен кредит без самоучастие?

Искате да купите жилище, но не може да вложите самоучастие? Отпускат ли се ипотечни кредити за покупка на имот без влагане на собствени средства в сделката?

Банките имат определени изисквания, които спазват и едно от тях е самоучастието при покупка на недвижим имот с кредит. До някаква степен това е вид разпределяне на риска, въпреки че по-голям процент е финансирането от банката. Обикновено се изиска 20% самоучастие. Трудно бихте могли да договорите пълно финансиране на сделка без влагане на собствени средства.

Разбира се, много фактори оказват влияние за определяне процентът на финансиране. От значение е дали става въпрос за финансиране на ново строителство, панел, както и местонахождението на имота.

Възможни са и изключения за клиенти на банката с нисък рисков профил. Важно е дали кредитоискателят отговаря на всички изисквания. Като единственото изключение е по отношение на самоучастието. Тогава е възможно да бъде одобрен максимален процент на финансиране, но със сигурност подобно разрешение ще отнеме много време, тъй като за да бъде одобрено се изисква съгласие от съответните отдели в банката.

Жилищен кредит без самоучастие – възможна алтернатива

При жилищните кредити изискването е осигуряване на 20% от стойността на покупката. По принцип има възможности този процент да бъде намален, но трябва да се разгледа цялата сделка, за да може да се определи възможно ли е да бъде допуснато да бъде вложено по-малко самоучастие.

Вариант за осигуряване на самоучастието е ползване на потребителски кредит. В случай, че предприемете теглене на потребителски кредит трябва да съобразите възможността за погасяване от гледна точка на доходите като предвидите и вноската по искания ипотечен кредит. Трябва да бъдете много внимателни, ако решите да теглите потребителски кредит непосредствено преди ипотечния, за да не се окаже, че такъв кредит ще Ви попречи на отпускането на ипотечния. Потърсете вариант да бъдете финансирани едновременно с потребителски и ипотечен кредит от една банка. Когато цялата сделка е в една банка, възможностите със сигурност са повече и със сигурност единият кредит не би попречил за разрешаване на другия, тъй като сделките ще бъдат разглеждани заедно.

Затова не прибързвайте да теглите потребителски кредит. Отправете запитване в сайта ни и ние ще Ви помогнем да вземете правилното решение и да получите най-изгодната оферта за кредит.

Самоучастие при ипотечен кредит – важно да знаем

При стандартната структура за отпускане на ипотечен кредит, изискването е самоучастието да бъде вложено предварително или поне да бъде осигурено по сметка в банката в пълния му размер. Ако сделката е по-голяма, съответно и процентът на самоучастие ще е голям, като осигуряването му може да Ви затрудни. Когато уточнявате въпроса със самоучастието договорете влагането му да бъде на части, т. е. паралелно с усвояване на суми от кредита. Това е допустимо и може да бъде одобрено, ако изясните въпроса още в началото.

Предвидете, ако е необходимо да платите капаро и в случай, че продавачът иска по-голям размер капаро, то обсъдете въпроса с банката да бъде прието като влагане на собствени средства. За по-голяма сигурност преведете капарото по банков път. Така ще бъдете сигурни, че банката ще признае заплатените суми.

За договаряне на цялостна оферта за ипотечен кредит ползвайте нашите безплатни консултантски услуги. Ще Ви осигурим цялата необходима информация, на базата, на която ще може да вземете решение към коя банка да се насочите. Ще Ви представим офертите на банките и ще направим реално сравнение на условията. Само по този начин ще може да изберем най-доброто предложение.

Вижте още

Ипотечен кредит за къща

Nina Dimitrova

Съдействие за ипотечен кредит

Nina Dimitrova

Ипотечен кредит за строеж на къща

admin