КРЕДИТ 24/7
Ипотечни кредити

Ипотечен кредит „на зелено“

Кредит за апартамент „на зелено“

Искате да ползвате кредит за закупуване на жилище „на зелено“? Трябва да потърсите индивидуални оферти от банките след като сте наясно за цената на имота. Освен това, обсъдете от строителя какви са неговите искания за начин и срокове на плащане. Не бързайте да се договаряте и подписвате договор със строителя на апартамента преди да сте направили първоначални консултации с банка. А, за да сте сигурни, че ще изберете най-подходящата оферта, трябва да разгледате няколко предложения, да направите сравнение и след това да изберете банката, която ще ви финансира.

В този процес ние ще ви помогнем като представим оферти от банките и направим сравнението вместо вас. Ще ви консултираме по всички въпроси свързани с покупката „на зелено“.

Кредит за имот „на зелено“ – особености при договаряне на условия

Особености при договарянето има не само по отношение на условията по кредита, но и при договаряне със строителя.

Преди да подпишете договор за покупко-продажба се посъветвайте с кредитен консултант. Трябва добре да обмислите начина на плащане и възможностите си. Имайте предвид, че когато става въпрос за покупка „на зелено“ банките искат първоначално да бъде вложено самоучастието, а суми от кредита да се усвояват след наличие на Акт 14 и по възможност при Акт 16. От своя страна искането на строителя е заплащане на по-голямата част от продажната цена до Акт 14. Именно затова е необходимо да се намери балансирано решение, така че да се осъществи сделката.

Важно е да успеете да договорите начин на усвояване съответстващ на плащанията към строителя. Затова е добре предварителният договор да бъде съгласуван с банката кредитор.

Друг важен елемент, който трябва да съобразите е погасителният план. Опитайте се да договорите максимално дълъг гратисен период по главницата. Гратис за лихвата банките не предоставят, но пък може да се възползвате от гратисен период за главница. Това е добър вариант, за да не се натоварвате с голяма вноска по кредита, докато имате все още разходи по придобиване на имота. Разбира се, гратисният период си има и своите недостатъци, защото се отлагат вноските във времето, но пък не е натоварващо за времето на значителните плащания към строителя.

Как да кандидатстваме за ипотечен кредит на зелено?

За да кандидатствате за ипотечен кредит на зелено, трябва да следвате няколко стъпки:

Изберете банка: Началният момент е да изберете банка или финансова институция, която предлага ипотечни кредити на зелено. Проучете различните оферти и възможности и изберете най-доброто и атрактивно предложение.

Съберете документация: За да кандидатствате за ипотечен кредит на зелено, ще трябва да предоставите определена документация. Тя включва данни за доходите ви, данни за имота, който желаете да финансирате, и други съответни финансови и лични документи. Проверете изискванията на конкретния кредитор и съберете необходимите документи предварително.

Подайте искане: След като сте подготвили необходимата документация, можете да подадете искане за ипотечен кредит. След анализ на искането ви, ще бъде взето и решение по кредита.

Има много важни детайли, които не бива да се пропускат, защото може да доведат до допълнителни разходи за вас и загуба на време. Отправете запитване в сайта ни и ще ви консултираме напълно безплатно по всички въпроси за закупуване на имот „на зелено“. Ще изберем най-доброто предложение за финансиране.

 

Вижте още

Ипотечен кредит за ремонт и обзавеждане

Nina Dimitrova

Документи за ипотечен кредит

admin

Ипотечен кредит без първоначална вноска

Nina Dimitrova