КРЕДИТИ 24
Ипотечни кредити

Ипотечен кредит на Акт 15

Теглене на ипотечен кредит на Акт 15

Жилището, което сте харесали е все още в процес на изграждане, а на Ви е необходим ипотечен кредит, за да го придобиете? Банките отпускат ипотечни кредити за строителство, както и при различна степен на завършеност. За да сте сигурни, че може да бъдете финансирани предварително разгледайте предложенията на банките за финансиране с акт образец 15. Вижте какви са особеностите при отпускане на този вид кредити и какви са изискванията към кредитоискателите.

В целия процес от избор на оферта и банка, до договаряне на условия и финализиране на сделката ние ще Ви окажем пълно съдействие. Заявете консултация в сайта ни и кредитен консултант ще се свържи с Вас, за да обсъдите искането.

Покупка на апартамент с Акт 15 – важни особености

Решението за покупка на жилище със степен на завършеност Акт 15 е взето и Ви предстои да осигурите финансирането. Обърнете внимание на следните важни особености:

  • Договор за покупко-продажба – преди да подпишете се консултирайте с кредитен консултант, за да може да бъдат съобразени особеностите при финансиране с ипотечен кредит. Кредитният консултант ще Ви даде правилните напътствия и съвети по отношение сключването на предварителен договор. Не бързайте да предприемате стъпки по подписване без да са огледани сроковете за построяване и плащане.
  • Завършване на обекта – важно е да сте наясно какви са реалните очаквания за завършване на строителството и кога се очаква да бъдат получени Акт 15 и Акт 16. Това е важно и при отпускане на кредита. Банките отпускат отделни траншове за плащане при получаване на съответния акт и трябва да се фиксират конкретни срокове за усвояване.
  • Плащане по договора със строителя – уточнете начина на разплащане. По принцип продавача желае да получи по-голяма част от сумата преди Акт 16. Но приемливата за банката структура на сделката е по-голяма част от сумата да бъде платена при наличие на Акт 16. Трябва да успеете да договори балансирано решение и в същото време да бъдете защитени в случай на забавяне на удостоверение за въвеждане в експлоатация.
  • Прехвърляне на собствеността – на кой етап е сделката по прехвърляне на собствеността и каква част от покупната стойност ще бъде платена до прехвърлянето на имота.
  • Обезпечаване на кредита – имот преди Акт 16 е недостатъчно обезпечение от гледна точка на банките. За да се обезпечи подобен кредит е необходимо да осигурите друго допълнително обезпечение до завършване на обекта и получаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация.

При сделки за покупка на имот с акт образец 15 особеностите са много. Това е така, тъй като и банката, и продавача имат конкретни изисквания. За да получите финансиране трябва да се съобразите с условията на банката. Същевременно да може да договорите със строителя приемливи за двете страни условия. Всичко е въпрос на преговори, за да намерите най-подходящото решение.

В този процес ние ще Ви съдействаме напълно безплатно. Ще отговорим на всичките Ви въпроси и ще договорим най-добрите условия за получаване на кредит.

Вижте още

Ипотечен кредит без поръчител

Nina Dimitrova

Ипотечен кредит преди Акт 16

Nina Dimitrova

Ипотечен кредит за млади семейства

admin