КРЕДИТ 24/7
Ипотечни кредити

Ипотечен кредит на Акт 15

Теглене на ипотечен кредит на Акт 15

Жилището, което сте харесали е все още в процес на изграждане, а на ви е необходим ипотечен кредит, за да го придобиете? Банките отпускат ипотечни кредити за строителство, както и при различна степен на завършеност. За да сте сигурни, че може да бъдете финансирани предварително разгледайте предложенията на банките за финансиране с акт образец 15. Вижте какви са особеностите при отпускане на този вид кредити и какви са изискванията към кредитоискателите.

В целия процес от избор на оферта и банка, до договаряне на условия и финализиране на сделката ние ще ви окажем пълно съдействие. Заявете консултация в сайта ни и кредитен консултант ще се свържи с Вас, за да обсъдите искането.

Покупка на апартамент с Акт 15 – важни особености

Решението за покупка на жилище със степен на завършеност Акт 15 е взето и ви предстои да осигурите финансирането. Обърнете внимание на следните важни особености:

  • Договор за покупко-продажба – преди да подпишете се консултирайте с кредитен консултант, за да може да бъдат съобразени особеностите при финансиране с ипотечен кредит. Кредитният консултант ще ви даде правилните напътствия и съвети по отношение сключването на предварителен договор. Не бързайте да предприемате стъпки по подписване без да са огледани сроковете за построяване и плащане.
  • Завършване на обекта – важно е да сте наясно какви са реалните очаквания за завършване на строителството и кога се очаква да бъдат получени Акт 15 и Акт 16. Това е важно и при отпускане на кредита. Банките отпускат отделни траншове за плащане при получаване на съответния акт и трябва да се фиксират конкретни срокове за усвояване.
  • Плащане по договора със строителя – уточнете начина на разплащане. По принцип продавача желае да получи по-голяма част от сумата преди Акт 16. Но приемливата за банката структура на сделката е по-голяма част от сумата да бъде платена при наличие на Акт 16. Трябва да успеете да договори балансирано решение и в същото време да бъдете защитени в случай на забавяне на удостоверение за въвеждане в експлоатация.
  • Прехвърляне на собствеността – на кой етап е сделката по прехвърляне на собствеността и каква част от покупната стойност ще бъде платена до прехвърлянето на имота.
  • Обезпечаване на кредита – имот преди Акт 16 е недостатъчно обезпечение от гледна точка на банките. За да се обезпечи подобен кредит е необходимо да осигурите друго допълнително обезпечение до завършване на обекта и получаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация.

При сделки за покупка на имот с акт образец 15 особеностите са много. Това е така, тъй като и банката, и продавача имат конкретни изисквания. За да получите финансиране трябва да се съобразите с условията на банката. Същевременно да може да договорите със строителя приемливи за двете страни условия. Всичко е въпрос на преговори, за да намерите най-подходящото решение.

В този процес ние ще ви съдействаме напълно безплатно. Ще отговорим на всичките ви въпроси и ще договорим най-добрите условия за получаване на кредит.

Често задавани въпроси

Минималната сума, за която можете да кандидатствате, зависи от кредитора и условията, които предлага, като важно значение имат доходите.
Времето за одобрение на ипотечния кредит на Акт 15 може да варира в зависимост от кредитора и сложността на сделката. Обикновено това отнема около две до шест седмици.
Документите, необходими за кандидатстване, включват лична и финансова информация, документ за собственост на имота, договор за покупко-продажба и други специфични документи, които изисква кредиторът.
За да изберете най-подходящия кредитор за вашия ипотечен кредит, е важно да сравните различните банки и да анализирате техните условия, лихвени проценти, срокове за погасяване и репутация. Прегледайте отзивите от клиенти и консултирайте се с кредитен консултант преди да вземете решение.
За да кандидатствате за ипотечен кредит на Акт 15, обикновено трябва да бъдете пълнолетен гражданин със стабилни доходи и добра кредитна история. Трябва също така да предоставите документи за идентификация, доходи и собственост на имота.
Процесът на одобрение на ипотечния кредит включва кандидатстване, представяне на необходимите документи и оценка на кредитоспособността. Кредиторът ще разгледа вашето искане и ще направи оценка на риска преди да вземе решение за одобрение или отказ.
Ако се окажете в затруднение с погасяването на ипотечния кредит, е важно да се свържете с кредитора веднага. Те могат да ви предложат различни възможности, като промяна на плана за погасяване или пренареждане на задълженията, за да ви помогнат да се справите със ситуацията.

Вижте още

Ипотечни кредити на всички банки

Nina Dimitrova

Консултации за ипотечен кредит

Nina Dimitrova

Ипотечен кредит на Акт 14

Nina Dimitrova