КРЕДИТ 24/7
Бързи кредити Информация

Кредит срещу складови запаси

Дават ли кредит срещу складови запаси?

Най-популярните кредити са ипотечните и потребителските. С тях сме най запознати и сме свикнали да говорим най-вече за тези видове кредит. В България, обаче живеят много хора с различни доходи и това предполага голямо разнообразие на кредитни продукти, които могат да им бъдат предложени. Банките имат кредитен продукт за всеки човек, стига той да отговаря на изискванията. Една интересна услуга е кредит срещу складови запаси. Този кредит не е толкова популярен, но е интересен.

Както може би се досещате, тази услуга е насочена най-вече към големи фирми със складови помещения, в които се съдържат най-различни видове стоки. В повечето случаи това са зърнени култури. Банките гледат на тези зърнени култури като на нещо много ценно.

Дори съществува отделен закон, който регламентира как точно да се случват нещата, когато кандидатствате за кредит срещу складови запаси и то когато говорим за хранителна суровина от национално значение. Производствените фирми, които се занимават с производството на зърно, трябва да използват своите кредити целево. Това значи, че ще трябва да инвестират получените пари за да подобрят производството, качеството и въобще за всичко свързано с по-добър на суровината.

Кредитите срещу складовите запаси имат няколко варианта за реализация. Например, един такъв кредит може да се вземе като овърдрафт, като стандартен кредит, като револвиращ кредит, с кредитна линия и други видове. Банката ще оцени наличностите в складовете и върху тази оценка може да отпусне до 80% от реалната му стойност. Ще бъдете подложени, обаче на проверка как точно съхранявате суровината, дали складовете ви имат лиценз, дали съхранявате зърното по правилата. Това може да бъде царевица, пшеница, слънчоглед. Не забравяйте, че основната цел на един такъв кредит е да подобри вашата производителност или начините на съхранение. А това е пряко свързано с покачване на икономическите показатели на държавата.

Този вид кредити е специфичен. Ето защо, преди да предприемете стъпки за теглене на заем, трябва да разгледате особеностите и условията, при които се отпуска.

Вижте още

Ипотечен кредит калкулатор

admin

Срок за одобрение на ипотечен кредит

Nina Dimitrova

Кредити Плевен

admin