КРЕДИТ 24/7
Ипотечни кредити

Ипотечен кредит за българи в чужбина

Ипотечен кредит за българи живеещи и работещи в чужбина

Живеете и работите в чужбина, но искате да купите жилище в България? Някои от банките в страната предлагат възможности за теглене на ипотечен кредит с доходи от чужбина. Има конкретно разработени кредитни продукти, тъй като този вид финансиране е по-особено. Ще обърнем внимание на част от тях:

  • По-кратък срок на кредита – този вид ипотечни кредити се отпускат за по-кратък срок от стандартните ипотечни кредити. Отпускат се за не повече от 25 години.
  • Доказване на доходите – изисква се бележка от работодателя и извлечение от банкова сметка. Ако правите превод в сметка в България това ще окаже положително значение при вземане на решение за отпускане на кредита. Дори и банковата ви сметка да не е в банката, от която ще теглите кредита. Достатъчно е да представите извлечение и от банковата сметка в България. След като получите кредита е твърде вероятно да бъде поставено условие тези преводи да бъдат насочвани в банката кредитор.
  • Осигуряване на поръчител – задължително се изисква да бъде включен поръчител, работещ и живеещ в страната. Също така трябва да отговаря на изискванията за банката по отношение на доходи, кредитоспособност, кредитна история.
  • Блокиране на вноски по кредита – възможно е да бъде поставено условие да осигурите 2 месечни вноски по сметката и банката да ги блокира. Това е вид защита за банката в случай, че се допусне закъснение да погаси текущата вноска от блокираната сума. Това означава, че ще трябва да осигурите предварително сума равняваща се на две месечни погасителни вноски. В процеса на обслужване на кредита това изискване може да отпадне, ако редовно погасявате кредита без закъснения и е минал известен период от срока му. Това може да стане след като подадете молба към банката за предоговаряне на условия по кредита, за което следва да заплатите и съответната такса.

Всеки един конкретен случай е много специфичен и различен. Ако живеете в чужбина и искате да изтеглите кредит с доход от чужбина, отправете запитване в кредитния ни портал. Ще обсъдим искането ви и ще представим на Вашето внимание оферти от всички банки предлагащи ипотечни кредити с доходи от чужбина. Ще направим сравнение и ще ви консултираме по всички въпроси.

Как се тегли жилищен кредит с доходи от чужбина?

Важно е да отговаряте на условията на банката по отношение на доказване на доходите, отлична кредитна история и осигурен поръчител, работещ в България. След като осигурите всички необходими документи, банката ще разгледа искането ви. След това ще прецени при какви условия може да бъде отпуснат кредита.

Изисквания за кандидатстване за ипотечен кредит в чужбина

За да кандидатствате за ипотечен кредит в чужбина, ще трябва да отговорите на няколко изисквания. Тези изисквания се различават в зависимост от банката. Въпреки това, някои от общите изисквания включват:

  • Стабилни доходи и доказателство за заплащането им
  • Достатъчен размер на обезпечението, като повечето банки имат и допълнителни изисквания към вида на обезпечението.
  • Кредитна история без просрочия.

Как да намерите най-добрата оферта за ипотечен кредит?

За да намерите най-добрата оферта за ипотечен кредит, трябва да направите подробно проучване. Ето няколко съвета, които може да ви помогнат:

  • Сравнете лихвените проценти и условията на различните банки и финансови институции.
  • Консултирайте се с професионалист в областта, който може да ви предостави съвети и насоки.
  • Разгледайте възможността за преговори и получаване на по-изгодни условия.

Как да улесните процеса на кандидатстване за ипотечен кредит?

За да улесните процеса на кандидатстване за ипотечен кредит, е важно да предприемете следните стъпки:

  • Подгответе си всички необходими документи предварително.
  • Консултирайте се с кредитен консултант, който може да ви помогне с процеса. Заявете искането си в кредитния ни портал, за да разгледаме всички възможности.
  • Прегледайте внимателно условията на кредита и се убедете, че сте запознати с тях.

Ползвайте нашите услуги като заявите консултация в сайта ни. Ние ще ви помогнем в избора на банка и най-изгодно предложение за ипотечен кредит. Ще обсъдим всички възникнали въпроси и ще ви съдействаме в преговорите с банките.

 

Вижте още

Ипотечен кредит – стъпки

Nina Dimitrova

Ипотечен кредит без превод на работна заплата

Nina Dimitrova

Ипотечен кредит преди Акт 16

Nina Dimitrova