КРЕДИТИ 24
Ипотечни кредити

Ипотечен кредит за текущи нужди

Кредит за текущи нужди – добра възможност

Ипотечните кредити за текущи нужди са много добра възможност, когато са необходими свежи пари в кратък срок. Ако разполагате с имот, който да бъде ипотекиран и може да докажете доходите си, то може да предприемете стъпки за теглене на ипотечен кредит срещу ипотека на имот. Може да кандидатствате за кредит от банка или от кредитна институция за бързи кредити. И едните, и другите предлагат варианти за кредит срещу ипотека. Различията са в изискванията, които имат към кредитоискателите и в условията, които предлагат.

Ипотечен кредит за текущи нужди от банка

Независимо, че предоставяте обезпечение, банката ще обследва дохода и основните показатели, за да вземе решение дали да отпусне кредита. Трябва да подготвите всички документи за доходите и документи за имота. Най-добрият вариант е да входирате всички документи заедно с искането, за да може едновременно с дохода да бъдат разгледани и документите за имота. Ако се окаже, че са необходими и други документи за имота, ще имате достатъчно време, за да ги набавите.

След като подадете искането за кредит, банката възлага изготвяне на експертна оценка на независим оценител. Таксата за оценката се заплаща от кредитоискателя.

На база на доходите и пазарната оценка, банката определя и сумата на кредита. Анализират се много фактори, за да се вземе решение за отпускане на конкретна сума. Кандидатствайки за кредит срещу ипотека на собствен имот трябва да знаете, че при тези кредити се отпуска по-нисък процент от пазарната цена на имота (около 70%) и цената на кредита е по-висока. Това е продиктувано от факта, че тези кредити са нецелеви, т. е. банката не проследява изразходването на средствата и на практика кредитополучателят е свободен да похарчи парите за всичко, за което са необходими.

Ипотечен кредит за текущи нужди от фирми за бързи кредити

Ако по някаква причина не желаете да бъдат разглеждани доходите Ви или не може да ги докажете, то тогава може да се обърнете към фирмите за бързи кредити. Те също предлагат ипотечни кредити срещу вписване на ипотека върху имот. Процедурата е по-кратка в сравнение с банките, като има кредитни компании, които не се интересуват и от кредитната история. Това разбира се е за сметка на цената, на която се предлагат тези кредити. Но от друга страна не се ангажирате с набавяне на много документи, а само с документите за имота и може да получите кредита за няколко дни, колкото отнема учредяването на ипотеката.

Често пъти има промоционални оферти за финансиране на текущи нужди. Разгледайте добре условията и преценете към коя кредитна институция да се насочите. Не бързайте да подавате документи преди да сте сравнили условията, които се предлагат. За тази цел ние ще Ви съдействаме напълно безплатно. Подайте запитване в кредитния ни портал. Ще се свържем с Вас и ще обсъдим искането, след което ще Ви представим офертите на всички банки, като ще изберем най-изгодната и подходяща за Вас.

Вижте още

Ипотечен кредит калкулатор

admin

Ипотечен кредит за апартамент или имот

admin

Ипотечен кредит с поръчител

Nina Dimitrova