КРЕДИТИ 24
Ипотечни кредити

Ипотечен кредит за българи в чужбина

Ипотечен кредит за българи живеещи и работещи в чужбина

Живеете и работите в чужбина, но искате да купите жилище в България? Някои от банките в страната предлагат възможности за теглене на ипотечен кредит с доходи от чужбина. Има конкретно разработени кредитни продукти, тъй като този вид финансиране е по-особено. Ще обърнем внимание на част от тях:

  • По-кратък срок на кредита – този вид ипотечни кредити се отпускат за по-кратък срок от стандартните ипотечни кредити. Отпускат се за не повече от 25 години.
  • Доказване на доходите – изисква се бележка от работодателя и извлечение от банкова сметка. Ако правите превод в сметка в България това ще окаже положително значение при вземане на решение за отпускане на кредита. Дори и банковата Ви сметка да не е в банката, от която ще теглите кредита. Достатъчно е да представите извлечение и от банковата сметка в България. След като получите кредита е твърде вероятно да бъде поставено условие тези преводи да бъдат насочвани в банката кредитор.
  • Осигуряване на поръчител – задължително се изисква да бъде включен поръчител, работещ и живеещ в страната. Също така трябва да отговаря на изискванията за банката по отношение на доходи, кредитоспособност, кредитна история.
  • Блокиране на вноски по кредита – възможно е да бъде поставено условие да осигурите 2 месечни вноски по сметката и банката да ги блокира. Това е вид защита за банката в случай, че се допусне закъснение да погаси текущата вноска от блокираната сума. Това означава, че ще трябва да осигурите предварително сума равняваща се на две месечни погасителни вноски. В процеса на обслужване на кредита това изискване може да отпадне, ако редовно погасявате кредита без закъснения и е минал известен период от срока му. Това може да стане след като подадете молба към банката за предоговаряне на условия по кредита, за което следва да заплатите и съответната такса.

Всеки един конкретен случай е много специфичен и различен. Ако живеете в чужбина и искате да изтеглите кредит с доход от чужбина, отправете запитване в кредитния ни портал. Ще обсъдим искането Ви и ще представим на Вашето внимание оферти от всички банки предлагащи ипотечни кредити с доходи от чужбина. Ще направим сравнение и ще Ви консултираме по всички въпроси.

Как се тегли жилищен кредит с доходи от чужбина?

Важно е да отговаряте на условията на банката по отношение на доказване на доходите, отлична кредитна история и осигурен поръчител, работещ в България. След като осигурите всички необходими документи, банката ще разгледа искането Ви.  След това ще прецени при какви условия може да бъде отпуснат кредита.

Ползвайте нашите услуги като заявите консултация в сайта ни. Ние ще Ви помогнем в избора на банка и най-изгодно предложение за ипотечен кредит. Ще обсъдим всички възникнали въпроси и ще Ви съдействаме в преговорите с банките.

 

Вижте още

Ипотечен кредит за апартамент или имот

admin

Ипотечен кредит калкулатор

admin

Ипотечен кредит – съвети

Nina Dimitrova