КРЕДИТ 24/7
Информация Ипотечни кредити

Ипотечен кредит – процент финансиране

Ипотека – процент

Необходим ви е ипотечен кредит, но е важно да получите максимално финансиране? При какъв процент от пазарната цена банките отпускат кредити? За да отговорим на този въпрос трябва да е ясно какъв кредит е необходим и каква е целта на кредита.

Кредит за закупуване на имот – при този вид кредити се финансират между 80-95% от пазарната стойност на имота, който се закупува. При различните банки процентът на финансиране е различен. Освен това има много промоционални оферти с висок процент на финансиране. Внимавайте, когато разглеждате промоционални оферти. Може да се окаже, че високият процент на финансиране е за сметка на друго условие по кредита.

За това какъв ще е процентът на финансиране оказват влияние много фактори – местоположението на имота, типа на строителството, рисков профил на кредитоискателя и други. Така, че за да бъде фиксиран процент финансиране и да сте наясно какъв размер кредит може да отпусне банката, коментирайте изискванията и особеностите при отпускане на ипотечен кредит с кредитен консултант.

Кредит срещу ипотека на собствен имот – тези кредити са нецелеви кредити. Ипотекирате собствен имот и банката отпуска искания кредит. Финансира се между 70-80% от пазарната оценка на имота. И при тези кредити условията са идентични по отношение на определяне на точния процент финансиране.

Заявете онлайн консултация с наш кредитен консултант. Ще получите отговори на всички въпроси свързани с тегленето на ипотечен кредит и ще ви помогнем да получите най-добрата оферта за финансиране.

Ипотечен кредит 100% финансиране – възможно ли е?

Често ще срещнете оферти за ипотечни кредити 100 процента финансиране. Трябва, обаче да си зададете въпроса реално ли е и до каква степен е възможно. При рекламиране на промоционални оферти със 100% финансиране обикновено се има предвид, че в отделни случаи е възможно да се постигне 100% финансиране, но не и че при всеки един кредит е възможно и допустимо. За да се определи процент финансиране се съблюдават редица показатели, така че няма как без да е разгледан конкретно искане предварително да е ясно, че ще бъде получено 100% финансиране. За всеки един случай допустимият процент финансиране се определя след разглеждане на основните показатели по сделката – важни са доходите, профила на клиента, качеството на обезпечението и други.

Как да получите изгоден ипотечен кредит?

За да получите ипотечен кредит, можете да следвате няколко стъпки:

  1. Подгответе се финансово: Оценете своите финансови възможности и определете колко може да си позволите да плащате месечно за ипотечния кредит.
  2. Проучете пазара: Проучете различните финансови институции и техните предложения за ипотечни кредити.
  3. Подайте искане: Подайте искане в избраната финансова институция и предоставете необходимите документи и информация.
  4. Оценка на имота: Банката ще извърши оценка на имота, за да определи стойността му и максималния размер на кредита.
  5. Сключете договор: След одобрение на кредита, подпишете договор, който определя условията на кредита.

Всичко това може да обсъдите като заявите безплатна консултация в сайта ни. Ще ви помогнем да разберете какъв е максималният процент, при който може да бъдете кредитирани. Също така, ще ви съдействаме да получите оферти от всички банки, ще разгледаме предложенията и ще изберем най-изгодната оферта.

Често задавани въпроси

Процесът на одобрение на ипотечен кредит обикновено отнема няколко седмици. Това включва подаване на искане, проверка на кредитоспособността, оценка на имота и сключване на договор.
В някои случаи е възможно да промените условията на ипотечния кредит. Обърнете се към финансовата институция, за да разберете повече за възможностите.
Разходите, свързани с ипотечния кредит са такси за обработка на искането, такси за оценка на имота, застраховки, нотариални такси и други.
Ако се окажете в затруднение и не можете да изплащате ипотечния кредит, най-добре е да се свържете с финансовата институция, от която ползвате заема. Банката може да предложи различни опции, като предоговаряне на условията. Важно е да се отбележи, че неплащането на ипотечния кредит може да доведе до отнемане на имота и неговата продажба.

Вижте още

Най-изгодни ипотечни кредити

Nina Dimitrova

Прехвърляне на кредит

admin

Кредит до 4000 лв

admin