КРЕДИТИ 24
Информация Ипотечни кредити

Срок за одобрение на ипотечен кредит

Време за одобрение

За Вас е важно за колко време може да бъде одобрен ипотечен кредит, тъй като разполагате с конкретен срок, който трябва да спазите?

На първо място трябва да сте разгледали всички възможности за получаване на ипотечен кредит, да сте направили сравнение между банките и да изберете конкретна оферта за финансиране. Това е много важно и определящо за одобрението на кредита.  Ако не сте избрали подходящата оферта, не сте разгледали в детайли изискванията на банката, то може да има условия, на които не може да отговорите, което ще доведе до забавяне на сделката във времето. Дори е възможно да сте изгубили времето си и да не получите одобрение на искания кредит.

Затова не бързайте, когато търсите ипотечен кредит. Трябва да сте наясно с всички изисквания, за да прецените кое е изпълнимо и възможно. Може да Ви изглежда, че самият процес по избор на ипотечен кредит и банка е дълъг и труден. Това е така, защото трябва да бъдат разгледани и разбрани всички особености.

Отправете запитване към нас. Ние ще Ви спестим време и нерви, като представим индивидуални оферти за Вас от всички банки. Ще направим сравнение и заедно ще изберем най-изгодната и подходяща. Освен това, ще Ви помогнем в целия процес по отпускане на кредита.

Какви са сроковете за одобрение?

По принцип всяка банка има фиксиран срок на одобрение на кредитите, но винаги е възможно този срок да бъде удължен по различни причини. Възможно е да възникнат въпроси, които не са уточнени предварително. В тези случаи одобряващият орган на банката ще потърси допълнителна информация. Ако тази информация е свързана с набавяне на конкретни документи тогава е ясно, че одобрението ще се забави във времето до представяне на изисканите документи.

Обикновено времето за одобрение е 3 дни. В тези 3 дни не се включва обработката на документите и анализ на искането. Процесът по анализ и одобрение отнема около 5 до 7 дни. След одобрение следва оформяне на договора за кредит и всички документи към него, както и документите за учредяване на ипотека. Подготовката на документите и вписването на ипотека е възможно да бъде финализирано за 3 до 5 дни.

Най-общо може да се определи, че са необходими между 3 и 4 седмици за финализиране на сделката изцяло. Този срок, както казахме е възможно да варира в зависимост от конкретния случай.

За да не губите време в търсене на оферта и договаряне на условия, ние ще направим това напълно безплатно за Вас. Заявете онлайн консултация в сайта ни с кредитен консултант, ние ще се свържем с Вас, ще обсъдим искането и ще намерим най-доброто решение.

Вижте още

Кредит при публична продан

admin

Покупка на жилище с кредит

Nina Dimitrova

Кредити от заложни къщи

admin