Кредит за закупуване на автомобил

Кредит за автомобил /кола

Колата отдавна не е лукс, а истинска необходимост. Всеки иска да кара нов автомобил, но повечето хора нямат финансовата възможност. Често пъти, за да купят колата на мечтите си те се изправят пред дилемата дали да вземат кредит. Това понякога е единственият начин. Ако сте решили да предприемете тази стъпка, трябва много добре да обмислите вариантите. Задайте си въпроса дали ще можете да обслужвате кредита и не взимайте непосилни суми. Също може да се насочите към автомобил на старо, вместо да купувате чисто нов, чиято цена е много по-висока.

Бърз кредит за закупуване на автомобил

Когато сте намерили мечтаната кола, но парите не ви достигат имате няколко варианта за действие.

Може да проявите търпение и да опитате да спестите пари. Или да направите компромис и да изберете по-евтина кола, за която имате пари. А винаги има и алтернативно решение да вземете кредит от фирма за кредити или банкова институция. В този случай трябва добре да си направите сметката, защото подобен кредит може да има и недостатъци.

Кредит за автомобил втора ръка или нов

Хората често пъти са водени от емоция при избирането на автомобил. Рекламите за коли разчита на това и акцентират върху нашите емоции.

Ако решите да си купите нова кола на стойност 20 000 лв нямате тази сума, остава варианта да вземете кредит. И при най-добрите условия ще имате голяма първоначална вноска, към главницата също ще ви бъде начислена лихва. Много е вероятно накрая колата да ви излезе двойно по-скъпа.

Факторът обезценяване също не трябва да се пренебрегва. Нали сте наясно че още след първата година вашият автомобил ще струва по-малко с около 20%, да не говорим за по-голям период от време. Дори да решите да я продадете, след пет години няма да струва и 10000 лв.

Друг важен фактор е собствеността. Чия собственост е колата докато изплащате кредита? Вие сте я купили, но парите са чужди. Представете си, един момент не можете да обслужвате вноските по кредита. Това автоматично прави колата собственост на другата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *