КРЕДИТ 24/7
Информация Ипотечни кредити

Ипотечен кредит – условия

Какви са условията за ипотечен кредит?

Какви са изискванията на банките за отпускане на ипотечни кредити? На какви условия трябва да отговаряте, за да получите изгоден ипотечен кредит?

  • Добра кредитоспособност – обследват се доходите и задлъжнялостта. При част от банките има изискване за минимален остатъчен доход на член от семейството. Всяка банка определя определен процент на задлъжнялост, над който финансирането е недопустимо.
  • Отлична кредитна история – кредитоискателят трябва да има чиста кредитна история, без допускани просрочия по ползваните кредити и лизинги.
  • Самоучастие – изисква се осигуряване на самоучастие в сделката. По принцип самоучастието е 20%, но се допуска е по-нисък процент. Най-добрият вариант е да осигурите исканото самоучастие, за да не се искат изключения от условията и това да се отрази на други параметри на кредита.

Това са основните изисквания, но има и много детайли, които са от значение, когато банката взема решение дали да отпусне кредита. Предварително обсъдете възможностите за получаване на ипотечен кредит. Уточнете отговаряте ли на условията или са необходими изключения от страна на банката. Ако е необходимо да се прави изключение, то за сметка на какво условие ще бъде. Всичко това е от голямо значение, тъй като оказва влияние на това до колко изгоден ще е кредитът, който ще получите.

Направете предварителна консултация с кредитен консултант. Заявете консултация в сайта ни и ще получите цялата информация, от която се нуждаете, за да вземете кредит. Ще Ви съдействаме за получаване на оферти от всички банки и заедно с Вас ще изберем най-добрата оферта за теглене на кредит.

Сравнение на условия за отпускане на ипотечни кредити

Когато търсите ипотечен кредит ще срещнете много реклами на промоционални условия по кредитите. Не прибързвайте, а проверете в какво се състои промоцията и сравнете същите условия с условията на другите банки. Така в действителност ще разберете до колко промоционалната оферта наистина е изгодна и преференциална.

За да сте сигурни, че ще изберете кредит с най-изгодни условия, направете сравнение на всички предложения. Сравнявайте идентични параметри, за да сте наясно с реалното оскъпяване по кредита.

За сравнение на условията отправете запитване в сайта ни. Ще се свържем с Вас, ще обсъдим искането и всички възникнали въпроси. Ще Ви представим офертите на всички банки и ще изберем най-изгодните условия.

Жилищни кредити – при какви условия?

Условията по жилищните кредити са идентични с ипотечните кредити, като особеностите са при закупуване на жилище в процес на изграждане. Когато с кредита ще се придобива имот в строеж обърнете внимание на сроковете за усвояване. Това е много важно условие, тъй като усвояването трябва да бъде съобразено със сроковете на завършване на отделните етапи на строителство. Ако тези срокове не съвпадат ще се наложи предоговаряне на условия, което от своя страна ще доведе до забавяне във времето и с допълнително оскъпяване, тъй като се дължат и съответните такси за предоговаряне.

Заявете консултация в кредитния ни портал и ще обсъдим възможността за получаване на изгоден жилищен кредит.

Кредит с ипотека  – условия

Най-важното изискване е имотът да е свободен от тежести и банката отпускаща ипотечния кредит да бъде единствен заложен кредитор.

Ако с кредита ще закупувате жилище, то предварително направете справка за имота дали не е обременен с тежести. Това ще Ви спести много време и пари. Ако има тежест и се установи на по-късен етап, то сделката ще се усложни особено, ако съществуващата ипотека не може да бъде заличена. Затова, проучете имота предварително.

Друг важен момент по отношение на ипотеката е да са налични всички документи за имота и да бъдат изрядни с коректно нанесени данни. Изискайте от продавача цялата документация и актуални скица и данъчна оценка. Сравнете данните с документа за собственост и ако има разминаване собственикът на имота следва да го отстрани, тъй като с неизрядни документи няма да може да се впише ипотеката.

Процесът по отпускане на ипотечен кредит е дълъг и сложен, особено ако е свързан с договаряне на изключения по сделката и нередности по документите необходими за вписване на ипотека. По всички въпроси ще Ви консултираме безплатно. Само по този начин няма да пропуснете важен детайл, който може да Ви струва загуба на пари.

 

Често задавани въпроси

При фиксиран лихвен процент, лихвата остава постоянна през целия срок на кредита. Това означава, че месечните вноски са стабилни и не се променят. При променлив лихвен процент, лихвата може да се променя през времето в зависимост от пазарните условия и други фактори. Това може да доведе до промяна в месечните вноски и общите разходи за кредита.
Максималният срок на ипотечния кредит обикновено е до 30 години. Този срок може да варира в зависимост от банката и условията на кредита. При избора на срока на кредита е важно да се вземат предвид вашите финансови възможности.
Оценката на имота се извършва от независим оценител. Тя служи за установяване на стойността на имота и риска, свързан с него. Банката изисква оценка на имота, за да се увери, че стойността на имота е достатъчна, за да покрие предоставения кредит.

Вижте още

Ипотечен кредит за парцел

Nina Dimitrova

Преструктуриране на кредит

admin

Изисквания за ипотечен кредит

admin