КРЕДИТ 24/7
Ипотечни кредити

Ипотечен кредит 100 % финансиране

Отпуска ли се жилищен кредит със 100% финансиране?

Искате да изтеглите кредит за покупка на жилище, но само ако банката може да финансира покупката на 100%? По принцип подобно изискване от страна на кредитоискателя е доста трудно изпълнимо, защото във всяка сделка банките изискват влагане и на собствени средства.

Ще срещнете различни предложения, като финансирането е между 70% и 95%. Определянето на точния процент е комплексна оценка на много фактори. Решаващо значение за определяне процента на финансиране има местонахождението на имота, вида на кредита, профила на кредитоискателя.

Често има много промоционални оферти за определен период от време като се допуска висок процент на финансиране. Въпреки тези промоционални кампании, трудно може да постигнете 100% финансиране. Вариант да бъде допуснато пълно финансиране на сделката е ако сте дългогодишен лоялен клиент на банката или сте служител на работодател, който е корпоративен клиент на банката. Отново става въпрос за изключение от правилата и съответно трябва да бъде одобрено подобно финансиране.

Друг вариант да получите пълно финансиране е ползването на потребителски кредит, с който да осигурите частта за самоучастие. Ако предприемате подобна стъпка, то най-добрият вариант е да изтеглите кредита от банката, от която ще Ви отпуснат ипотечния кредит. Ако, обаче ще теглите потребителския кредит от друга банка, задължително обсъдете намеренията си с банката, от която ще отпуска ипотечния кредит. Това е важно, за да не се окаже, че изтеглен потребителски кредит ще повлияе негативно на решението по ипотечния кредит.

Обмислете предварително много добре подобно решение за теглене на потребителски кредит. Най-добрият вариант е да се направите консултация с кредитен консултант. Отправете запитване към в кредитния ни портал, ние ще направим сравнение на офертите по всички параметри и ще обсъдим възможностите за финансиране. След разглеждане на предложенията ще изберем най-добрия и изгоден вариант за ипотечен кредит.

Процент финансиране – важно да знаем!

Много е важно и какъв имот закупувате – нуждае ли се от ремонт и подобрения? Ако трябва да правите ремонт след покупката, то също ще са ви необходими средства. В случай, че средствата, с които разполагате искате да вложите в ремонта непосредствено след покупката, то коментирайте с банката това да бъде признато като самоучастие. Съответно финансирането да бъде така структурирано, че да бъде включен и ремонта. По този начин бихте си спестили нуждата от осигуряване на допълнителни собствени средства.

Предимства на ипотечните кредити със 100% финансиране

Ипотечните кредити със 100% финансиране предлагат няколко предимства за потребителите:

  1. Не е необходима голяма първоначална вноска – с този вид кредити, вие не трябва да имате значителна сума пари като първоначална вноска, което прави покупката на жилище достъпна за повече хора.
  2. Възможност за по-бързо придобиване на жилище – с по-малко пари, които трябва да бъдат предоставени предварително, вие можете да се преместите в новото си жилище по-бързо.
  3. Инвестиция в бъдещото – като собственик на имот, вие започвате да изграждате собствен капитал и имате актив, който може да се оценява в бъдеще.

Изисквания за получаване на ипотечен кредит със 100% финансиране

За да ви бъде отпуснат ипотечен кредит има определени изисквания, които трябва да бъдат изпълнени, за да получите одобрение. Тези изисквания са:

  1. Добра кредитна история – банката ще провери вашата кредитна история, за да се увери, че имате добра кредитна репутация и сте плащали своевременно в миналото.
  2. Стабилен доход – трябва да предоставите доказателства за стабилни доходи, които ще ви позволят да погасите месечните вноски.
  3. Липса на задължения – банката може да провери дали имате други кредити или задължения, които може да окажат влияние върху вашата способност да изплащате ипотечния кредит.
  4. Първоначална вноска – въпреки че ипотечните кредити със 100% финансиране не изискват голяма първоначална вноска, банката може да иска доказателство за наличието на някаква сума пари във вашата сметка като показва наличие на финансова отговорност.

Има редица особености, когато се договарят условията на финансиране. Трябва да се съобрази не само процентът на финансиране, а всички условия да бъдат разгледани комплексно. Само така ще може да направите реално сравнение и да изберете най-добрата оферта. Пълно сравнение по всички показатели може да направим за вас след като подадете запитване. Ще ви посъветваме по всички въпроси и ще намерим най-доброто решение.

Често задавани въпроси

Ипотечният кредит със 100% финансиране е вид кредит, при който банката предоставя финансиране за покупка на имот без изискване за първоначална вноска. Това означава, че може да бъдете одобрени за кредит, без да трябва да имате голяма сума пари за първоначална вноска.
За да изберете най-добрия ипотечен кредит трябва да: сравните предложенията на различни банки; анализирайте лихвените проценти; проучете другите такси и разходи; консултирайте се с кредитен консултант.
Ако не сте в състояние да получите ипотечен кредит със 100% финансиране, има някои алтернативни възможности: Първоначална вноска - опитайте да съберете средства за първоначална вноска, което може да ви даде по-голям избор от кредитни предложения. Алтернативни видове кредити - разгледайте други видове кредити, като потребителски заеми или кредитни линии, които може да ви помогнат да финансирате покупката на имот.

Вижте още

Ипотечен кредит – процент финансиране

Nina Dimitrova

Ипотечен кредит за текущи нужди

Nina Dimitrova

Ипотека на апартамент

Nina Dimitrova