Ипотечен кредит срещу земеделска земя

Ипотечен кредит за земя.

Темата за ипотечен кредит срещу земеделска земя е доста деликатна, въпреки че нашата родина има множество такива площи. Един от проблемите е, че повечето не се използват по предназначение. Другото е че банките са доста скептични когато става въпрос за подобна ипотека. Те не са съвсем готови да ви отпуснат заем срещу подобна гаранция, нито са склонни да ви дадат кредит за закупуване на такава земя.


Ипотечен кредит с гаранция на недвижим имот и  земеделска земя

  • Сума: от 5 000 до 90 000 лева
  • Вноски: от 12 до 60 месечни вноски
  • Предварително одобрение до 24 часа; Получаваш парите до 3 дни

В повечето държави в земеделската земя до голяма степен влияе на икономиката. В България за съжаление нещата не стоят точно така, просто тази земя не се използва по предназначението, за което би трябвало. Много от големите производители изкупуват земята от физически лица. А те продават земите си, защото не могат да разчитат, че банките ще ги кредитират за тях. В известен смисъл банките търсят своят интерес в ситуацията. Те не биха отпуснали кредит за нещо, което не е толкова ценно на пазара и не би могло да покрие размера на кредита. Ето защо услугата ипотечен кредит срещу земеделска земя е доста рядка и трябва да проучите внимателно пазара за да намерите конкретната оферта. Използвайте интернет, така можете да попаднете на някоя оферта за кредит.

Има варианти, при които можете да вземете пари на кредит и да закупите някаква земеделска площ, като замяна заложите например къща или апартамент. Такъв кредит автоматично се превръща в целеви. Целта на кредита е да купите земеделска земя, добре е банката да знае за това. Освен това може ли да представите план за развитие или за добив и производство, което да ви донесе финансови дивиденти. Такъв кредит ще бъде доста по малко рисков за банката.

За да получи човек пари за земеделие в България, трябва да бъде регистриран, като  земеделски производител. Той трябва да докаже че развива някаква селскостопанска дейност със своята земя. Ипотечните кредити срещу земеделска земя са непопулярни продукти. Но това не значи че вие не можете да вземете такъв кредит. Затова ако сте решили, не се отказвайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *