КРЕДИТИ 24
Ипотечни кредити

Жилищен кредит с ипотека

Кредит за покупка на жилище с ипотека

Необходим Ви е кредит, за да закупите желаното жилище? Какво да предприемете, за да получите кредит с най-изгодни условия?

За да стигнете до изгодна сделка трябва последователно да договаряте условията, за да сте сигурни, че покупката ще е успешна без наличие на рискове.

  1. Определете сумата, до която ще бъде покупката – добре е да определите цена плащането, на която няма да затрудни и натовари бюджета Ви в бъдеще;
  2. Информирайте се за възможностите за получаване на кредит – разгледайте офертите на всички банки, за да имате актуална информация за начина на кредитиране;
  3. Кандидатствайте за предварително одобрение – част от банките предлагат предварително одобрение на лимит за ипотечен кредит. Одобрението е валидно до 3 месеца, като не дължите такса за разглеждане. Получавайки одобрение си гарантирате финансирането и по-спокойно ще може да търсите имот, който да закупите;
  4. Избор на имот – избирайки имот преди да подпишете договор с продавача обсъдете клаузите с банката, от която вече имате одобрение по кредита. Не трябва да има противоречиви клаузи или такива, които са неизпълними като се има предвид, че плащането ще е с банков кредит;
  5. Проверка на имота – преди да договорите покупката задължително проверете имота за наличие на тежести. Ако купувате жилище в процес на изграждане проверете строителя и инвеститора.
  6. Договорете условия по кредита – договорете индивидуални условия по жилищния заем. Уточнете с банката още в първоначалните разговори кога може да бъдат разгледани преференциални условия – при предварителното одобрение или на етапа, в който вече сте намерили жилището. Опитайте се да постигнете цялостни благоприятни условия.
  7. Подписване на договор за кредит – преди да подпишете поискайте банката да Ви изпрати условията, при които е одобрен кредита в писмен вид. Потърсете проект на договора за кредит и сравнете договора с одобрението. При разминаване на условия или неясно изписани коментирайте с банката. Все пак подписвате договор за кредит, който е дългосрочен и се обвързвате с условията.

Какви са особеностите при покупка на жилище с ипотека?

На първо място е важно да се уверите, че покупката на избрания имот не е рискова. За да сте сигурни изискайте от продавача удостоверение за тежести издадено от Агенция по вписванията. Друг вариант е да получите информация чрез справка в имотния регистър. Подобна справка може да направите при избран нотариус. Покупка на жилище с вписана вече ипотека не е проблем, но трябва предварително да сте наясно с това обстоятелство. Така банката, която сте избрали да финансира сделката ще може да структурира кредита по подходящ начин така, че да е защитена и тя като кредитор и Вие като кредитополучател. При наличие на тежест върху имота трябва да се изяснят всички подробности – каква е причината за наличието на тежест, при какви условия ще бъде заличена и от коя банката е. Когато има прозрачност и разполагате с цялата необходима информация, рисковете са сведени до минимум.

Друг важен момент е условията, при които ще получите финансиране. Нито едно условие независимо дали става въпрос за цени, обезпечение или допълнителни условия не е за пренебрегване. Трябва да бъдете изключително внимателни във всеки един етап на договаряне и одобрение на кредита. Бъдете в непрекъсната комуникация с банката, за да не бъдете неприятно изненадани преди финала на сделката. Най-добрият вариант е да ползвате услугите на кредитен консултант.

Заявете безплатна консултация в сайта ни. Ползвайки нашите услуги ще получите сигурност и спокойствие при договаряне на условия. Ще Ви помогнем да изберете най-изгодния ипотечен кредит и ще Ви консултираме до финализиране и придобиване на жилището, което сте избрали.

Вижте още

Ипотечен кредит без първоначална вноска

Nina Dimitrova

Ипотечен кредит 100 % финансиране

admin

Видове ипотечни кредити

admin