КРЕДИТИ 24
Кредити с обезпечение имот

Мостов кредит

Мостови кредит – какво представлява?

Понятието мостов кредит само по себе си подсказва същността на заема. Когато кредитоискателите имат специфични нужди мостовият кредит може да бъде изключително полезен и удобен. Благодарение на един такъв кредит можете в кратки срокове да вземете пари на заем за покупката на ново жилище. Най-хубавото е, че няма нужда да сте продали старото, просто взимате парите назаем предварително.

 

Сумата, която се отпуска в повечето случаи е 100% от сумата, която е необходима, за да придобиете жилището. Тези кредити са изключително гъвкави и удобни и много хора се възползват от тях, за да си купят нов дом. Какви са основните характеристики на мостовите кредити?

Кредит Мост

Най-общо казано това са кредити за покупка на ново жилище, още преди да сте успели да продадете стария си апартамент или къща. Когато кредитоискателят е избрал апартамент, който иска да закупи, банката може да му отпусне пълната сума за покупката. Такива кредити често пъти се взимат за да се купи офис, магазин, ателие, някакъв парцел и дори заведения. Изискването е с кредита да се купи недвижим имот.

Предимствата на мостовите кредити са много и хората оценяват тяхното удобство. Най-хубавото е, че когато сте взели решение за покупка на имота банката ще отпусне парите, а Вие гарантирате с Вашето старо жилище за искания кредит. Когато сте най-затруднени мостовия кредит е насреща. Ако сте харесали някакъв апартамент много и офертата не е за изпускане, а не сте успели да продадете старият апартамент навреме, тогава мостовия кредит ще Ви бъде от полза. Така ще можете да вземете пълната сума, за да придобиете новото жилище.

Понякога има срокове, в които трябва да продадете стария си дом. След продажбата парите, които сте получили се приспадат от новия кредит и той се преизчислява според сумата. Има редица банки и компании за кредити, които предоставят мостов кредит. От Вас зависи коя оферта ще предпочетете и какви условия ще успеете да договори.

 

Вижте още

Ипотечен кредит без доказване на доход

admin

Пари срещу недвижим имот/жилище

admin

Ипотечен кредит без трудов договор

admin