КРЕДИТ 24/7
Кредити с обезпечение имот

Кредит срещу обезпечение на имот

Кредит срещу залог на жилище /имот или земя

Ако желаете да получите кредит срещу ипотека на имот, то ще трябва да се насочите към кредитните компании, които отпускат такъв вид заеми. Това са кредити без доказване на доходите. Отпускат се на база на предоставеното обезпечение. Включително има фирми за бързи кредити, които не разглеждат кредитната история. Тоест, ако имате допускани закъснения по кредитите, които плащате ще може да получите нов кредит, ако ипотекирате недвижим имот.

Заем срещу ипотека на жилище

По отношение на имота няма допълнителни изисквания, освен стандартните. Може да бъде ипотекиран апартамент, къща, ателие и други. Основно изискване е да няма тежести върху имота, както и да разполагате с всички необходими документи. Друго важно условие е наличие на Акт 16. Този вид кредити не се разрешават без имотът да е въведен в експлоатация.

Много е важна пазарната оценка, тъй като на нейна база ще се определи и максималният размер на заема. Цената на имота определя и каква сума ще отпусне кредитната институция.

Как да получите кредит срещу обезпечение на имот?

1. Оценете стойността на вашия имот

Първата стъпка за получаване на кредит срещу обезпечение на имот е да оцените стойността на вашия имот. Това може да се направи чрез експертна оценка от оценител. Банката ще изисква тази информация, за да определи максималния лимит на заема, който може да предложи.

2. Проучете предложенията на различните банки

След като сте оценили стойността на имота си, трябва да проучите предложенията на различните банки. Сравнете лихвените проценти, условията за погасяване и другите такси, свързани с кредита. Изберете банката, която предлага най-изгодните условия за вас.

3. Представете необходимите документи

За да кандидатствате за кредит срещу обезпечение на имот, ще трябва да представите определени документи за имота и за доходите.

Основни предимства на кредита срещу обезпечение на имот

1. Ниски лихвени проценти

Кредитът срещу обезпечение на имот обикновено е с по-ниски лихвени проценти. Това е така, защото банката има гаранция във вид на вашия имот, което намалява риска от неплащане на заема. Ниските лихвени проценти правят този вид кредит достъпен и изгоден за заемателите.

2. Гъвкави условия за погасяване

При кредита срещу обезпечение на имот банката предлага гъвкави условия за погасяване на заема. Можете да изберете период на погасяване, който отговаря на вашите възможности. Това ви дава възможност да се адаптирате към финансовите си възможности и да погасявате заема си в удобни месечни вноски.

3. Висок размер на заема

Можете да получите по-голяма сума пари, която да използвате за вашите нужди. Въпреки това, трябва да помните, че размерът на заема зависи от стойността на вашия имот и способността ви да го обезпечите.

Ипотека на собствено жилище – изисквания

Няма изискване имотът, който ще се ипотекира да е собственост на кредитополучателя. Собственик на имота може да бъде трето лице, което се явява ипотекарен длъжник. Достатъчно е да бъде съгласен да предостави имота си като обезпечение и да се подпише на ипотеката.

Както казахме, този вид заеми се отпускат от фирмите за бързи кредити. Може да кандидатствате и заявите искането си онлайн. Така ще спестите чакане и неудобни въпроси. В много кратки срокове след подаване на запитване ще получите отговор. Важно е да се знае, че тези кредити са с по-висока лихва.

Често задавани въпроси

Процесът на получаване на кредит срещу обезпечение на имот може да отнеме от няколко седмици до няколко месеца. Това зависи от банката и сложността на вашето искане.
Да, кредитът срещу обезпечение на имот може да бъде използван за различни цели. Освен покупка на имот, можете да го използвате за ремонти и подобрения на съществуващ имот, образование, пътувания и други лични нужди.
Ако не успеете да погасите заема си, имотът, който сте предоставили като обезпечение, може да бъде използван от банката за покриване на неплатени дължими суми. Това може да доведе до загуба на имота.

Вижте още

Бързи ипотечни кредити

Nina Dimitrova

Ипотечен кредит без доказване на доход

admin

Пари срещу недвижим имот/жилище

admin