Кредит обединение на задълженията

Обединяване на бързи кредити

Какво представлява обединение на задълженията, като кредитна услуга. Понятието което се използва се нарича рефинансиране. При рефинансирането се взима нов заем, чиито условия са много по-благоприятни. С него се заличават стари сметки. Причините могат да са няколко освен добрите условия, ние искаме да не трупаме лоша кредитна история. За да рефинансираме е необходимо внимателно да проучим пазара, да се информираме за лихвените проценти по новия кредит и да попитаме за някакви преференции, от които бихме могли да се възползваме. При рефинансирането на кредит, новата сума може да се използва по всякакви предназначения. Не е нужно тя да послужи само и единствено за заличаване на стария кредит. Обединявайки нашите задължения е много рискована операция, но може пък да си струва.


Обединяване на кредити без поръчител

Нищо не ви пречи да се опитате да предоговорите вашия стар кредит. Това значително може да намали неговия размер и срок. Доста хора обслужват няколко кредита наведнъж. Те могат да бъдат потребителски, бързи или някакви други заеми.

Повечето фирми и банки ще ви отпуснат рефинансиране, с което да заличите стари дългове или да обедините няколко заема в един. Направете го само обаче ако това е изгодно за вас. Идеята е вие да спестите средства и да почувствате някакво облекчение.

Обединяването на кредит само по себе си представлява вид рефинансиране. При него вие предоговаряте условията с вашия кредитор, така че да са по-изгодни за вас. Когато рефинансирате, това се случва за да погасите няколко заема или само един. Ако обединявате кредити, там може да се получи сливане на различни продукти, като например кредитни карти.

Обединение на лоши кредити

Не забравяйте, че при рефинансирането има скрити такси. Например ако искате да погасите предсрочно кредита, ще дължите някакъв процент за това нещо. Повечето банки нямат скрити такси за предсрочно погасяване на кредит. Но дали вашата ще има трябва да попитате. Предсрочно погасяване за вноските означава нарушаване на договора и те няма да позволят да бъдат ощетени, без да ви санкционират.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *