Кредити от частни лица

Кредити или заеми от частни фирми и лица

Всеки един знае какво му коства да изкарва определена сума пари на месец, за да може да има един приличен стандарт на живот. Също така, когато човек има и повече доходи, трябва да има и добра финансова култура, за да може да прецени за кое си струва да се похарчат пари и за кое не, за да не стане така че да не може да си плати дадена услуга или сметка. Сигурно се питате какво общо има това с кредите от частните лица? Всъщност те се отнасят точно до финансовата култура на човек.

Списък с авторитетни компании за кредити 

Още в началото, когато става дума за кредити или заеми от частни лица, трябва да се направи едно уточнение. Това не е заем от банка или фирма за бързи кредити. В банката или фирмата вие имате определен договор и ако този договор се наруши, можете да си потърсите правата. Специално за бързите кредити, фирмите са регистрирани в държавния регистър и при по-сериозно нарушение, лицензът на дадената фирма да бъде отнет.

При кредитите от частни лица има някакъв вид прилика с по отношение на кредитор – кредитополучател, но при нарушения частните кредитори носят и други отговорности. Същото се отнася и за злоупотреби. При нарушения, средствата, по които се установяват и съответно преследват са различни от тези при фирмите за бързите кредити.

Въпросът за сигурността също е доста по-различен. Вярно е, че можете да вземете по-малка сума от кредитор и да договорите по-малка лихва, но все пак имате и по-малка сигурност, че първоначалните условия ще останат такива до края.  Преди да пристъпите към подобно задължение, бъдете сигурни, че наистина това единствения вариант да решите финансовите си проблеми и съответно, че ще можете да изплатите задължението си навреме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *