Имам много кредити какво да правя?

Затънал съм в кредити какво да правя?

Ако имате много дългове, не се притеснявайте, защото съществуват и опции за заеми за проблемни кредитополучатели. Ако не обмислите добре всичко и не планирате разумно бъдещите си ходове, може да се озовете в още по-неблагоприятна ситуация.

Имам много кредити какво да правя?

 

Може би има изход

Понякога кредитополучателите с лоша кредитна история и много дългове могат да намерят вратичка, за да получат нов заем. Това се дължи на факта, че не всички банки могат се интересуват от вашата кредитна история. Докато по-големите държавни банки имат по-строга политика, то по-малките регионални банки може дори да не се интересуват от кредитната ви история като кредитополучатели. В този случай има и нещо друго, което трябва да запомните. Когато поискате кредит, заемодателят вероятно ще ви попита за предишни заеми. Ако отговорите, че не сте имали и те случайно разберат истината, ситуацията става още по-сложна.

 

Стабилна работа

Кредитополучател с лоша кредитна история, преди да изтегли заем, трябва да помисли за това дали ще се задържи задълго на своята настояща длъжност и дали ако загуби работа, ще успее да си намери нова за кратко. Отговорете си на въпроса дали работата ви не е проблемна – от това трябва да започнете. Вие като кредитополучател ще трябва да докажете, че сте коригирали поведението си и сте станали по-дисциплинирани, за да може и кредиторите да ви се доверят, че ще им върнете заема.

 

Подобрете кредитната си история

Вие трябва да плащате всички сметки за много години навреме, за да оправите своята кредитна репутация. Това засяга не само вашите кредити, но и вашите комунално битови сметки, данъци, осигуровки, наеми и т.н. Можете също да започнете да спестявате пари в краткосрочен депозит – банката ще разгледа това в бъдеще при разглеждане на молбата ви за кредит и това ще наклони везната във ваша полза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *