Прехвърляне на кредит

Прехвърляне на кредит от една банка в друга

Понякога се налага, да прехвърлим кредит, който сме взели в миналото, на някой близък роднина или приятел. Причините за това могат да бъдат най-различни – отиваме да учим или работим в чужбина, уморени сме от работа и така нататък.

Трето лице може да стане съдлъжник по нашите задължения, към банка или фирма за кредити. Това е възможно според закона за вземанията и задълженията.  Веднъж обаче, вземе ли се решение от фирмата, която ви дава кредита, след това няма как да се отмени без съгласието на лицето,което е станало съдлъжник. Задължението един вид се поделя между потребителят, който е взел кредита и неговият съдлъжник. Те поемат ролята на солидарни длъжници. Кредиторът е този, който може да прави промени, след това по договора. Нямате ограничения относно  това кое  да  бъде лицето. Може да бъде ваш роднина, приятел или близък, важното е само той да поеме отговорност по задълженията. И все пак, банката ще му постави условие, да докаже някакви месечни доходи и по възможност да бъде с добро кредитно минало.

Човек винаги може да обслужва кредита си, дори да замине в чужбина. Банковите преводи са нещо нормално в наши дни. Другият вариант, е да изпращате сумата пари  на ваш близък, който тук да отива и да внася вноските вместо вас. Така кредита ще се изплаща в сроковете, които са определени,а този който е взел кредита да пребивава без проблем в чужбина.

Внимание, ако сте взели кредит, но са престанали да плащат вноските към банката, срещу вас може да бъде повдигнато съдебно обвинение.

Банката има пълното право за това. Три години е давностния срок, при който можем да отложим плащанията, но ако има съдебно производство нещата се променят.

Ваша отговорност е, когато вземете кредит, да намерите начин да го изплащате, независимо по какъв начин. Няма значение, дали друг човек ще внася вместо вас, дали вие ще правите пощенски преводи или банкови преводи.Парите трябва да бъдат внесени навреме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *