КРЕДИТ 24/7
Застраховки

Планинска здравна застраховка

Планинска здравна застраховка онлайн цени

В сравнително скоро на нашия пазар за застрахователни продукти може да се сключи дългоочакваната от любителите на планината и зимните спортове планинска здравна застраховка.

Планинската здравна застраховка от дълги години е обичайна практика в страните с развит планински и ски туризъм. В тези държави всеки, който се занимава с алпинизъм, сноуборд, ски, парапланеризъм, планински велосипедизъм и пр. се ползва от услугите на планинското здравно осигуряване.

Това донася освен спокойствие, сигурност и комфорт на спортистите и туристите, им носи и икономическа изгода, тъй като ако човек не е подписал застрахователна полица, ще трябва да покрие разноските по спасителните действия.

Планинската спасителна служба оказва първа медицинска помощ и транспортира пострадалите при инциденти своевременно и ефективно, но и изисква съответно поемане на предварително определени суми за разходите по направените спасителни операции.

Преди подписване на полицата е препоръчително потребителите да се осведомят за регламента и процедурите за компенсация на разноските при нещастен случай. Някои дружества заплащат автоматично съответния размер на ПСС, а други изискват от застрахования да плати в брой и след това го обезщетяват въз основа на протокола от инцидента.

Списък на разновидностите на оказаната първа помощ от ПСС към БЧК

1. Злополука в планината – 557 лв.

2. Злополука на ски-писта – 400 лв.

3. Спасителна акция на изгубени лица – 724 лв.

4. При повече от 24 часа труд на ПСС – 40 лв./час

5. Спасителна акция при лавина – 955 лв.

6. При повече от 48 часа труд на ПСС – 40 лв./час

7. Транспортиране на пострадал със специални съоръжения и екипировка – 160 лв.

8. Транспортиране на загинали при нещастие – 280 лв.

9. Поръчка за издирване – 90 лв.

10. Парамедична и долекарска помощ в спасителен пост или база на ПСС – 30 лв.

11. Акция с въздушни транспортни средства 2 800 лв./час.

 

ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК: http://www.redcross.bg/activities/activities2.html

ПСС апелира всички граждани на Р. България, които се занимават през зимния сезон с планински спортни и туристически инициативи да се подпишат предварително планинска застраховка. Те се обръщат и към медиите да продължават да бъдат разбиращи и толерантни към хуманната работа на спасителните отряди и подкрепят тази кампания за популяризиране на планинската здравна застраховка в България като модерна и развита туристическа дестинация.

 

бързи кредити

 

 

Вижте още

Ипотечен кредит – застраховка

admin

Гражданска отговорност

admin

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина

admin