КРЕДИТ 24/7
Информация

Планинска застрахователна полица

Планинска застрахователна полица

Дейността по предотвратяване на злополука през зимния сезон в планинките райони е изключително скъпа. Една от причините е, че обучителните и квалификационни курсове и лицензи на спасителните екипи, за поддръжката на 24-часова готовност на спасителите, съоръженията, екипировката и техническата база, както и за енергийните, техническите и медицински нужди изискват огромни разноски.

 

Планинската спасителна служба се издържа от бюджета на държавата и се финансира в някаква степен от Български червен кръст, заради което парите са изключително малко.

От 01.08.2000г. ПСС към БЧК изработва списък на типовете помощ, която се предоставя на българите и съответния ценоразпис. С тези средства се плаща дял от разноските по спасителните дейности. Това позволява спасителните екипи да съществуват, покривайки стандартите, които са заложени.

Спасителните екипи полагат изключителни усилия да спасяват човешки животи в екстремни условия и при изключително ниски температури. За съжаление, колкото и те да са самоотвержени, всеки техен акт е свързан с големи финансови средства, като подготовка, квалификация, материали, горива и пр. От гледна точка на закона причинителя на този инцидент, следва да покрие част от тези разноски.

Добре е да се знае, че трудът на планинската служба не се плаща директно от човека, който е попаднал в беда, а Планинската спасителна служба осъществява парамедична помощ. Това най-често са трудно проходими планински местности и опасни атмосферни условия. Транспортирането обикновено се осъществява до най-близкото място за спешна лекарска помощ със специални спасителна екипировка и съоръжения.

Здравната планинска застраховка е отличен вариант на плащането на тези цени. Тази полица е във възможностите на всеки човек, който обича да спортува или да почива в планината. Например, полица за 30 лева за 1 година отговаря на разходи до 1 000 лева. Може да се използва като база за сравнение, че при злополука на скиорски терен за спасителна акция се таксуват 400 лева, а за транспортирането още 160 лева.

Вижте още

Кредит 24 часа

admin

Прехвърляне на ипотека

Nina Dimitrova

Нови фирми за кредити

admin