Каско застраховка

Застраховки каско цени

Цените на застраховка каско на МПС се влияят от различни фактори, които ги определят. Застраховка каско не е задължителна и има за цел на собственика/водача в случай на инцидент да бъде изплатена вредата, причинена на превозното средство. Щетата може да бъде цялостна или частична. Условието е застрахователното събитие да е възникнало в пределите на Р. България и то да бъде изрично описано в полицата като един от рисковете, описани в договора.

Изчисляване на застраховка каско се определя от следните фактори:

– Стойността на превозното средство – тарифното число се изчисляват в наши дни онлайн с калкулатор на застраховка каско, като се взима предвид стойността на превозното средство (тарифното число се понижава с нарастването на стойността на автомобила, мотора и пр.);

– Рисковете, при които застраховката обезщетява собственика на МПС. Договорите за Автокаско предвиждат разнообразни клаузи. Основните, които почти винаги съществуват идентифицират като застрахователни събития случаите на природни бедствия, бедствия и аварии, причинени от хора, вандализъм и др. компаниите са възприели практиката да наричат тези рискове „рискове на минималната клауза”. Тарифите за тях се определят в интервал между 0.6% и 2.5 % от стойността на МПС-то. Примерно, за превозно средство, което струва 50 000 лева и 5 000 лева, застраховка каско цени ще бъдат съответно 490 лева и 113 лева.

– На каква възраст е МПС-то. Повечето фирми приемат възрастта на превозното средство за фактор при изчисляването на тарифното число. По този начин по-амортизираните МПС-та са с по-големи числа. В повечето компании предвиждат минимална задължителна премия за леки коли.

Автокаско онлайн

Ако човек иска може да извърши процедурата по сключване на застраховката онлайн, без да губи време в посещаване на физически офиси на фирми, но ако не се чувства уверен, че ще съумее да попълни вярно всички необходими бланки може да заяви, че иска да се срещне със застрахователен агент

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *