КРЕДИТ 24/7
Застраховки

Здравна застраховка

Здравна застраховка онлайн

Здравната застраховка е едно от нещата, за които ние, българите, рядко се досещаме, макар че тя ни защитава от риска от настъпване на неблагоприятно за здравето и безопасността ни събитие. От нея се нуждаем най-вече в случаите в които, планираме заминаване на почивка.

Пренебрегването на евентуални опасности се изразява най-вече когато неглижираме рисковете, които могат да ни застрашат, докато пребиваваме на чуждо място. Особено критични са последствията от нашето нехайство, когато инициативите, в които участваме са свързани с екстремни спортове като ски в планината или плуване, когато ходим на море. При планинските спортове, катерене и туристически преходи, планината крие освен неподправена красота и огромна опасност.

Друг тип неочаквани проблеми, които може да ни се случат, макар и да не са с летален край, но определено неприятни са свързани с грабеж на лична собственост. Хората, които предварително предвиждат кражбата на багаж като евентуален риск, обаче, могат да се надяват на подходящо обезщетение.

Този вид застрахователни полици си приличат с медицинските, като основната разлика е, че имат покритие не в други държави, а единствено в пределите на нашата страна. Както и при медицинските, така и при тези договори, може да бъде включен продукта „асистанс”.

Специалистите съветват този вид договори, защото при тях във всеки един момент може да се обадите на сигурен партньор, който в труден момент да ви насочи и подкрепи. Когато се случи инцидент, вие сте го предвидили и имате сключена застраховка, може безплатно да се възползвате от докторска помощ и стационарно лечение, без значение дали се намирате на планина или на море, както и в по-големите градове, които имат туристически атракции. Ако „асистанс” липсва във вашата услуга, може да ви изискат определени такси за консултация и лечение, а когато се приберете от почивката да представите съответния документ и застрахователното дружество да ви компенсира за направените от вас разходи.

В дадени случаи „асистанс” фирмата може да ви посъветва и за вашите юридически права, ако по ваша вина са нанесени вреди на друго лице. Това се случва, когато в полицата ви се включва и клаузата „Гражданска отговорност”. Тя най-често не се включва в основната услуга, а се добавя след изричната ви заявка за това. За нея се доплаща допълнително.

бързи кредити

 

Здравна застраховка чужбина

Здравна застраховка в германия

Здравна застраховка при раждане

Здравна застраховка на дете

 

 

 

Вижте още

Ипотечен кредит – застраховка

admin

Каско застраховка

admin

Животозастраховка

admin