Застраховки автокаско

“Автокаско къде” е много често задаван въпрос!

Застраховката каско е тип доброволна застраховка, която се предлага от всички застрахователни агенции в България. В договорите за автокаско съществуват различни клаузи. Ето най-съществените от тях.

Клауза „Частично каско”

Тя предвижда рисковете, предвидени в минималната клауза в комбинация с непредумишлено падане на летателни апарати и други летящи обекти върху МПС, сблъсък с друго МПС или физически обект, събитие от групата на ПТП-тата, въз основа Закона за движение по пътищата, случайно отваряне на вратите или капаците в движение, ако това не е по вина на управляващия/собственика на МПС-то. Тарифите за клазута са в интервала между 3.7% и 6% от стойността на превозното средство. Примерно за МПС, което струва 50 000 лева застраховка каско калкулатор може да посочи цена от 1850 лева, а МПС, което струва 5 000 лева калкулаторът може да изчисли цена на застраховката от 300 лева.

Клауза „Разширено каско”

Продуктът предлага покриване едновременно рисковете по частичното каско, инициирани от аварии по МПС-то от други хора чрез умишлен или неумишлен физически удар, поливане с химически агенти и взривяне. Тарифите в тези случаи варират в интервала между 4% и 7% от стойността на МПС-то.

Клауза „Пълно каско”

Това е най-популярният вид клауза и покрива разширеното каско и кражба на превозното средство или грабеж на оборудване и/или технологично устройство, намиращо се в МПС-то. При тази полица тарифните числа са най-големи като се намират в диапазона между 4.5% и 8.5% от стойността на леката кола.

Естесттвено, към главните тарифи са налични и завишавания на стойността на полиците въз основа на това как се използва МПС-то. Дали собственикът го използва като такси, учебен автомобил, отдал го е под аренда, транспортира с него опасни товари, участва с него в изпитания, тренировки и конкурси и много други.

Има застрахователни агенции, които предлагат преференциални пакети и цени при преподписване на договора за автокаско застраховката без вреди, сключването на  застраховки на голямо количество МПС-та на едно и също лице, при еднократно изплащане на премиите и пр.

бързи кредити

 

ЗАЩО ДА ЗАЯВИТЕ АВТОКАСКО ОНЛАЙН?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *