КРЕДИТ 24/7
Застраховки

Застраховка „Помощ при пътуване”

Застраховка помощ при пътуване  цена

Не е чудно, че значителна част от членовете на обществото нямат представа какво всъщност е медицинската застраховка за пътуване в чужбина. В случай, че често се отправят на екскурзия или командировка в различни точки на света, хората е добре да знаят, че тази застраховка е точно за тях. Благодарение на нея ще си гарантират сигурност и комфорт през всички пътувания и престой в чужбина.

Тази застраховка не е задължителна или иначе казано гражданите не се задължават от държавата да я правят. Тя, обаче, е добра опция в случай, че стане нещо непредвидено, докато човек пребивава извън България и му осигурява спокойствие.

Най-популярният вид застраховка в групата на медицинските застраховки при пътуване в чужбина е „Помощ при пътуване”. Тя извършва цялостно обезщетение на средствата, похарчени за медицински нужди и намира широко приложение във всички страни. Тази услуга е особено полезна, когато се налага да се излиза извън пределите на Европейския континент. Продуктът е стандартен и се предлага от всички застрахователни компании на територията на България. Всеки, който има желание да сключи такава застраховка може да избере застраховател и да отправи запитване за пакети, преференциални цени и отстъпки, както и да се осведоми детайлно за покритието на полицата.

Когато човек се отправя на екскурзия или командировка към страна в ЕС и има осигуровки е желателно да си извади Европейска здравна карта. Тя се вади само срещу личните данни на лицето и е безплатна, а валидността й е до 1 година от датата на издаване. За жалост тя става готова за 1 месец. От друга страна застраховката “Помощ при пътуване” става веднага и може да се сключи навсякъде и по всяко време.

Здравната карта осигурява гражданите само са някои от медицинските разходи, свързани със спешни събития като възпаление на апендикса и пр., а покритието е частично. По принцип с нея потребителите имат право на лечение само в медицински центрове и доктори, които са свързани със здравната каса по район. В повечето страни за този продукт се заплаща и ако на човек му се случи да се възползва от него ще трябва да плати някаква такса, като тя варира в различните държави.

В допълнение, в по-голямата част от страните зъболекарските услуги не са в тази форма на осигуряване в непредвидена ситуация. Покритието на медикаментите също има някакъв лимит и често се изисква от потребителя да доплати част от цената, която в определени държави може да бъде и доста скъпо.

При застрахователния продукт „Помощ при пътуване”, обаче, всички тези минуси не съществуват.

 

Застраховка помощ при пътуване в чужбина

 

 

Вижте още

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина

admin

Гражданска отговорност

admin

Застраховки автокаско

admin